Fizessenek jóvátételt a legfölül lakóknak – a veszélyben élőknek több járna – korántsem veszélytelenek ezek az antennaerdők

Miskolcon számos olyan ház van amelynek a tetejét antennaerdő díszíti. Annak idején magam is ebben a belvárosi lottóházban laktam a harmadikon. A nyolcvanas évek elején még itt egy központi antenna se volt minden lakó egyenként magának tett föl antennát. A magasabban lévőknek még ez se kellett mivel az a két magyar adót amit fogni lehetett az egy szál dróttal is elcsípték. Az ablakból ugyanis tökéletes a rálátás az avasi toronyra. Különben a házat körbeölelő vezetékek gyakran elszabadultak, mindig a felettünk lakók ablakát verdeste. S mikor ha nem az éjszakai viharban. Volt is ezekből elég kalamajka. Akkoriban kezdtem cébézni és a liftház tetejére olyan sugárzórendszert rakattam amelynek révén a fél megyét beterítettem. Csodálatos volt, még akkor is ha időnként belerondítottam a tévévételbe vagy éppen megzavartam a kevésbé jó szürővel rendelkező magnósok felvételeit. Akik akaratlanul is felvették, hogy miket csacsogok az éter hullámain. No, persze ezek a sugárzók teljesen ártalmatlanok voltak a mostani mobilszolgáltatók szupererős készülékeihez képest. Mégis valahogyan kompenzálni kellett a lakótársak tűrőképességét ezért cserébe a frissiben felrakott központi antennán át minden hétfőn filmeket vetítettem. A liftben mindenki megnézhette mi lesz az aznapi műsor. Így lettem Miskolc első tévéállomása a városi tévéstudíót is megelőzve. Mivel kameráim is voltak magam konferáltam fel a filmeket.

Na akkor döntöttem el, hogy nem leszek bemondó. S a témánál maradva, mindenki tudja, hogy ezek a mobilszolgáltató sugárzók mennyire veszélyesek. Az egészségre ártalmasak ám nélkülözhetetlenek. Ezért a házak tetejére épített antennák után jelentős bérleti díjat fizetnek amelyek jól jönnek a társasaházaknak.

  Ám a felső lakók komoly sugárterhelésnek vannak kitéve miközben a bevételből mindenki egyenlő arányban részesül. Ez kissé, látszólag igazságtalan. Főleg akkor amikor már tudjuk, hogy az ottaniak egyre másra kapnak daganatos betegségeket. Kimutatás is készült már arról, hogy a legfelső szinten élők mennyien hunytak el rákban.

Aki ilyenekről tud megírhatja, megtelefonálhatja mert érdemes lenne a szolgáltatók ellen egy perközösséget alkotni és méltányos jóvátételt követelni. S a mostani jó egészségben élőknek pedig külön jutatást fizetni vagy egy tökéletes szigetelő páncélt szereltetni a mennyezetükre.

Micsoda balhé volt amikor egy tíz méteres CB antennát szereltettem a ház tetejére.