Valamiképpen Bodrogkeresztúr egy szerencsés település. A csodarabbi halálozásának évfordulójára akár 10 ezer zarándok is ellátogat a községbe. Ilyenkor ellepik a vallásos zsidók a falut és a szépen gondozott temetőt. Májer József polgármester részben elégedett, hogy Bodrogkeresztúr turisztikai forgalma fellendült ám ennek az érdeklődésnek vannak nehezen megfogalmazható árnyoldalai. Amiről nehéz úgy beszélni, hogy a kívülállók ne antiszemitázzák le azokat akik mindezt szóvá teszik.

Steiner Sáje csodarabbi sírja része annak a zarándokútnak ami Lengyelországtól Nagykállóig tart. Így aztán szinte minden nap több autóbusz érkezik ide, hogy a sírjánál imádkozzanak. Izraeltől Amerikáig mindenhonnan jönnek a vallásos zsidók, hogy tiszteletüket tegyék a messze földön híres  nevezetes rabbi nyughelyénél.

Szokás, hogy egy kis cetlire írják a kívánságaikat és azt bedobják a sír melletti ládába. Idáig minden rendbe is lenne ám a falubeliek egyre jobban érzékelik ennek a nagy érdeklődésnek a következményeit is. Egyre többen iparszerűen próbálnak rátelepedni a vallási turizmusra.

Egy Bodrogkeresztúri lakos aki Békemenet alkalmával a riporternek panaszkodott a tévében, hogy kiszorul a szülőfalujából.

Egyre másra vásárolják fel az üres ingatlanokat, hogy a zarándoklatok idején kiadhassák. E miatt úgy megnőtt a házak ára , hogy a helyi fiatalok ezt már nem tudják megfizetni. A helyiek számára az se közömbös, hogy az odaérkezők semmit nem fogyasztanak mivel hoznak magukkal kóser élelmiszert amit helyben  nem kaphatnának. A jorcájt idején viszont mindig kevés a szálláshely így sokan csak a környező községekben alszanak.  A személyfuvarozók viszont tisztes forgalmat bonyolítanak le ilyenkor, ami viszont ugyancsak nem helyi adóbevételt növeli. Másik ehhez kapcsolódó probléma az ingatlanbizniszben utazók miatt Bodrogkeresztúr egyhamar  Patyomkin faluvá válhat. Az új tulajdonosok ugyanis nem válnak helyi lakosokká és már is egyre több az egész évben lehúzott rolós épület.  Amelyeknek a gazdái nem képesek idejében kifizetni a közmű és egyéb tartozásaikat. Természetesen az önkormányzatnak nincs joga a polgárok közötti adás-vételi szerződéseket felülvizsgálni így a kedvezőtlen folyamatra az érintettek , az érdekeltek közös megegyezésére lenne szükség.