A programon fontos információk hangzanak el az emlőrákos áttét kialakulásának folyamatáról, az áttétek valószínűsíthető tendenciáiról és a fájdalomcsillapításról.

Az emlőrák világszerte a nők leggyakoribb daganatos betegsége, publikált adatok szerint a fejlett világban minden 8. nőnél várható emlőrák kialakulása élete során. Magyarországon évente közel 8.000 új emlőrákos megbetegedés fordul elő. Hazánkban európai viszonylatban a megbetegedésekhez képest rosszabbak a halálozási adatok.

A rendezvény előadásai alatt 14.00-16.00 óráig a hajó a mólón állomásozik, majd 16.00-17.00 óra között tesz egy kört a Dunán, miközben a résztvevők a Parlament előtt lila, zöld és kék lufikat engednek fel, amely három szín együtt az áttétes mellrák betegség nemzetközi jelképe. Az akcióval a résztvevők az áttétes emlőrákkal élő magyar nők problémáira igyekeznek ráirányítani a figyelmet.

Részletes program:
14.00 Köszöntő
14.10 Dr. Boér Katalin Fókuszban az áttétes emlőrák: a betegek jobb tájékoztatásáért és támogatásáért. Melyek azok a mellékhatások, amelyek miatt az orvos aggódik, és melyek azok, melyek miatt a beteg. Mellékhatás kezelés.
14.30 Kérdések és válaszok
14.40 Dr. Kulka Janina: Az áttétes emlőrák kialakulásának folyamata. A korai emlőrák és az áttét kialakulása közötti lehetséges tendencia. Kontrol vizsgálatok.
15.00 Kérdések és válaszok
15.10 Dr. Sebők Szilvia és Dr. Kleiner Dénes: A rákos betegségekkel járó különböző fájdalom típusai. A fájdalomcsillapítás módjai. A gyógyszerek kiváltásával és az értesítővel kapcsolatos tudnivalók. A fájdalomcsillapító tapaszok használata, felírása, kiváltási lehetőségei, ennek a szabályai.
15.30 Kérdések és válaszok
15.40 Veleczky Zsuzsa, Tar Mária és Bükkösi Gizus: A mozgás öröme mellrák után: a Százszorszép Táncklub tapasztalatai a hastánc területén
16.00 Elindulunk: Sétahajózás cselló-jazz zenével a Dunán és résztvevők megvendégelése. Visszajelzések kérése. Kék-zöld-lila lufik elengedése a Parlament előtt.
17.00 Program zárás

A rendezvény helyszíne és időpontja:
Budapest Vigadó tér, Győr hajó (Vigadó tér 2., 5. móló)
2018. március 19. hétfő, 14-17 óra

További információ:
Jó Marianna, Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen
+3620/962-7382, info@egeszseghid.hu