Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a 45 éves férfival szemben.

A vádlott 2017 júliusában Miskolc belvárosában haladt az általa vezetett teherautóval. Mivel éppen kézben tartott mobiltelefont használt, későn vette észre az előtte a piros lámpánál álló személygépkocsit. Hogy az ütközést elkerülje fékezett és balra rántotta a kormányt, azonban a manőver következtében átsodródott a szembejövő sávba, ahol ütközött egy szemben szabályosan közlekedő személyautóval. A személyautó az ütközés következtében kisodródott és nekiütközött egy, a másik sávban vele párhuzamosan haladó autónak.
Az ütközés miatt a vádlott járműve kifordult és az általa korábban kikerülni szándékozott személyautónak hátulról nekiütközött.

A balesetben a személyautókban ülők közül egy nő nyolc napon túl gyógyuló orrcsont és homloküregcsont törést szenvedett. További két személy nyolc napon belül gyógyuló mellkasi és nyaki zúzódásos sérülést szenvedett.

A vádlott megszegte a KRESZ azon előírását, miszerint vezetés közben tilos kézben tartott mobiltelefont használni. Illetve a baleset során szabálytalanul lépte át a záróvonalat, aminek következtében ütközött a szemben haladó járművel.

Az ügyészség a vádlottal szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta

Miskolc, 2018. április hó 11. napján

Dr. Miskolci László
főügyész