Kihallgatták Gyárfás Tamást – végül is ki ölette meg Fenyő János médiacézárt  – sose tudjuk meg az igazságot?
Gyárfás Tamás

Minderről eszembe jut egy régi beszélgetés.

Kereszti András az újságírószövetség elnöke Miskolcon járva a közbejárásomat kérte egy fontos ügyben.  Közben elmesélte milyen is volt főszerkesztőnek lenni Fenyő János lapjánál. A Népszava első embereként  – ez a rendszerváltást követő években volt – különös hangulatban folytak a lapindító értekezletek.  Fenyő úr a Vico tulajdonosa az oldalára felcsatolt pisztollyal hallgatta végig a munkatársak beszélgetését. Természetesen ha időnként nem egyezett a véleményük felpattant, s hangot adott az ellenvéleményének. Sajátos módon, a pisztolyát láthatóan megfitogtatta. Mint volt fotóriporter úgy gondolta mindenhez ért és a médiában elért gazdasági sikerein felbuzdulva szinte minden ágazatban próbált előre törni. Övé volt a Nők lapja és egy országos napilap valamint a videotéka hálózat és már csak  egy televízió hiányzott a teljes portfólióból.

Mindenki tudta  János és Tamás a   Nap tévén huzakodnak. János a legmagasabb szintű politikai kapcsolatait is bevetette ebbe a versengésbe , s már úgy tűnt, a két milliárdos közül Tamás húzza a rövidebbet. Mindez a kulisszák mögött zajló pletyka kevés ahhoz, hogy bárkit egy súlyos bűncselekménnyel gyanúsítsanak meg.  Viszont aki már a rács mögött maradna élete végéig az bármilyen vádalku megkötésére rávehető. Csak akarat és elszántság kérdése.

Más Gyárfás Tamás egy ízben lapkiadás ügyében fogadott minket a Nap tévés irodájában. Míg vártuk, hogy betoppanjon a szomszéd szobából erőgépek csattogása hallatszott. Végül csatakosan megérkezett és mentegetőzve büszkélkedett, hogy a szobája mellett egy privát fittnesz terme van. Erőnléti edzésekkel kezdi a napot, hogy bírja a tempót. Azt is megtudhattuk, hogy ennél a tévénél a hirdetők jó része, jobb híján barterrel fizet. Ki mivel tud. Klapka György Vámház körút hatvan – ékszerrel, de rengeteg bútora is van raktáron amit végül maga árusít ki. Mivel privát cége volt megtehette ezt a luxust a kellő forgalmi adó fizetéssel. E miatt állandóan támadták és rendszeres volt nála az apeh vizsgálat. Számomra ismerős volt a helyzet. S jöjjön a nap híre:

 

Az úszószövetség volt vezetőjét és az egykori Nap TV tulajdonosát előállították.

Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsítja a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, Gyárfás Tamást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A Pesti Srácok megkereséséreaz ORFK Kommunikációs Osztálya megerősítette az értesülést.

A Fidesz-közeli portál úgy értesült, hogy az egykori Nap TV tulajdonosát kedden előállították a rendőrök, kihallgatása jelenleg is folyamatban van. Úgy tudják, a rendőrség birtokában bizonyítékok vannak arra, hogy Gyárfás adott megbízást Portik Tamásnak üzleti ellenfele, Fenyő János likvidálására. Azt írják, hogy a bizonyítékok között egy hangfelvétel is van, amelyen Portik és Gyárfás beszélgetése hallható.

Fenyő Jánost, a Vico sajtóbirodalom tulajdonosát 1998. február 11-én gyilkolták meg a Margit utcán, amikor a piros lámpánál megállt Mercedesével. Gyilkosa egy másik autóból ugrott elő, és gépfegyveréből 19 lövést adott le a médiavállalkozóra, aki azonnal meghalt. 2011-ben Szlovákiában tartóztatták le az Aranykéz utcai robbantással és más bérgyilkosságokkal összefüggésbe hozott Jozef Rohácot, miután kiderült, hogy az ő DNS-ét találták meg a merénylet helyszínén hagyott sapkában.

SAMSUNG TECHWIN DIGIMAX-410

Rohácot tavaly ítélték jogerősen életfogytig tartó börtönbüntetésre, de az nem derült ki, hogy ki bízta meg a szlovák férfit a merénylettel. Az ügyben tavaly novemberben rendelt el perújítási nyomozást a Fővárosi Ítélőtábla.