Ez nem egy ókori kelta lelet – ez a Suzuki beöntőtorka – a kocsi a szélhámos , cseh AAA autóházból került hozzám – a káröröm kevés vigasz – rendszámos Suzuki érvényes  forgalmi engedély nélkül

Kár találgatni, úgy is csak az autószerelők no meg a már egyszer póruljárt Suzukisok ismerik fel – ez egy elkorrodált beöntőcső a tankhoz. A benzinkútnál azt vettem észre, hogy hiába töltöm bele a naftát rögtön kicsordul. Az OMV kutas azonnal segített, negyedóra alatt  – mint valami villamos járgányt – teletöltötte. 

Csak annyi volt a dolga, hogy minden egyes liter beáramlása után vártunk néhány percet, A szerelő állapította meg, hogy nem egyszerű dugulás, nem a visszacsapódó szelem esett bele hanem az egész torok úgy ahogy van megadta magát az idő vasfogának.

  A csere zubehör kereken félszáz ezer forint. Megjegyzem ez az autó amivel az AAA cseh autóház egyszerűen átvert. Eladta a hibátlannak minősített kocsit érvényes forgalmi engedély nélkül egy felfüggesztett rendszámmal. Ám előte a világ legdrágább kötelező biztosításável is megvágtak. Majd Fótról Miskolra hazaérve derült, hogy az első fűtóműve törött elhajlott és életveszélyes a közlekedés biztonságára. A történtek ellenére a rendőrség, a fogyasztóvédelem és még ki tudja hány szerv és hatóság a kisujját se mozdította a külföldi cég ellen.

Ám most úgy tűnik mire a kocsim beöntő torka is megadta magát csak akadt valaki vérpucu aki megcsípte a szélhámosokat. Állítólag többszáz milliós bírsággal sújtották őket. Bár engem ez nem vigasztal, némi káröröm csak elégedetté tesz.

Úgy mondják a Suzuki olyan mint az Opel sosem kopp el . Ez tévedés itt a benzin beöntő cső amely úgy néz ki mint egy ókori kelta lelet amit az ásatásoknál leltek .
Ötven ezer forint – akinek ilyen csoda autója van nézze meg , hogy mire számíthat. Hamarosan. A Suzuki visszahívhatná ezt az évjáratot, elképzelhetetlen, hogy ez a veszélyes alkatrész ilyen rövid alatt ennyire elnyuzzódjon