Nincs ínyünkre a paszta – nem idomít már a tévémaci – a csókot sehol nem lehet imitálni – fogkrém nélkül marad a szájszag – egy spricc segít a pálló leheleten

Különös felmérést végeztek az unión belüli szájápolás kultúrájáról.  Egyszerűen felállították a sorrendet, hogy hol fogy az egy személyre jutó legtöbb fogkrém  Európában.  Sajnos nagy a baj. Mi vagyunk a legtakarékosabbak ezen a területen. Bár mint a címképen is látható mindenütt óriási a választék a fogorvosok egyesületének ajánlásával hirdetett szuper pasztákból.

Igaz az élmezőnyben olyan 1200 forintos a legdrágább ám már 170-ért is van. Sőt létezik az úgynevezett flakonos ami gáznyomással kunkorodik és csupán hétszázba kerül. A szájvizek is hasonló árkategóriába tartoznak. Mióta az esti mese maci nem öblöget a tévében a szülőknek maguknak kell a gyerekeket rávenni, beidomítani a lefekvés előtti fogmosásra.

Sajnos a családok többségében még a helyes példa se látható – mivel erre a luxusra nem áldoznak vagy éppen nem jut rá pénz. Ennek a következménye meg nap mint nap érzékelhető. Sok a szájszagú akiket a villamosokon és a buszokon próbálunk kerülni, hátha sikerül. Egyébként kínos kimondani bárkinek is is, hogy kellemetlen a leheleted, érdemes lenne a fogaidat megvizsgáltatni. Már csak azért is mert tudjuk a fogászat ma már nem teljesen biztosított. Többen is hisszük, hogy az állandó rágózással tökéletesen megoldottuk az üde leheletet, de sajnos ez nem fedi a valóságot.

Próbálom az emlékeimet összefésülni.  Fiatalságom idején a Dentofit  ez a zöldes színű paszta volt a legmenőbb Gyógynövényes lehetett és tökéletesen takarította a lepedéket noha akkoriban egyetlen egy formájú fogkefe volt a drogériákban és nem volt szokás havonta cserélgetni. S leginkább az sarkalt minket a használatára, hogy sose tudtuk előre mikor adódik egy csókparti. Így aztán előre ittunk a medve bőrére, szájápolás nélkül nem léptünk ki a házból. Még erről jut eszembe, hogy volt egy kedves színész vendégünk akit arról faggattunk, hogyan is zajlanak azok a színpadi csókok.  Nyelvesek vagy csak mímelik. Nem kertelt – kimondta, partnere válogatja.  Ám akármennyire is tetszik a másik, az igazság, hogy a világot jelentő deszkákon ez csak meló.  Még akkor is ha megesik, hogy az öltözőben vagy éppen máshol folytatódik az ami a reflektorok előtt csak szimuláció volt. A lényeg, hogy a nézők hiteles szerelmeskedésre kíváncsiak.

Különben  egy neves amerikai filmszínésztől megkérdezték, hogy mi van akkor ha a partnere szájszaga bántó. Mondta ilyen vagy rágógumit  kínál a hölgynek vagy egy szájfrissítő spriccet nyom a szájába.  Szerinte ez egyáltalán nem illúzióromboló. Különben is vannak olyanok akik erről az intenzív szájszagról nem tehetnek