Egészségügyi humánerőforrás-fejlesztés a B.a.z. megyei központi kórházban – uniós forrásból

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program EFOP-1.10.2-17-2017-00047 kódszámú projekt keretében 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással segíti az egészségügyi humánerőforrás-fejlesztést a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

 

Jelen projekt keretében az alábbi munkaerő fejlesztést kívánja megvalósítani az intézmény:

A projekt keretében a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban 8 szakembercsoportban összesen 23 fő foglalkoztatása valósul meg az alábbiak szerint:

3 fő I. ápolói kategória, 9 fő II. ápolói kategória, 3 fő III. ápolói kategória, 2 fő szakpszichológus, 1 fő szociális munkás, 1 fő logopédus, 1 fő foglalkoztatás terapeuta, 3 fő betegkísérő.

 

A projekt célja olyan humánerőforrás-fejlesztést célzó beavatkozás megvalósítása, amely által csökkenthetőek az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférésben mutatkozó egyenlőtlenségek, csökken az egészségügyben a betöltetlen álláshelyek száma, valamint javulnak az egészségügyben a munkaerő megtartását szolgáló munkakörülmények és feltételek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a projekt eredményeképpen csökkenti a munkaerő hiányából fakadó várólisták hosszát, és gyorsítja a betegek ellátását. Ennek köszönhetően javul az ellátás hatékonysága és színvonala, mely hozzájárul a lakosság jólétének és jóllétének fejlődéséhez is.

 

 

A Projekt Európai Uniós támogatásból valósul meg.