Pedagógusnap Szerencsen -átadták a Zemlényi Zoltán díjat – kitüntetések, elismerések a tanároknak

A Szerencsi Tankerületi Központ 2018. június 6-án tartotta Pedagógusnapi ünnepségét a szerencsi Rákóczi-vár Színháztermében.

Az eseményt Szabó Árpád, tankerületi központ igazgatója nyitotta meg, aki beszámolt a tankerület elmúlt évi munkájáról, pályázati sikereiről és köszönetet mondott a pedagógusoknak az áldozatos szakmai munkájukért.

Köszöntötte a résztvevőket Koncz Ferenc, Demeter Zoltán és dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselők, valamint Nyiri Tibor, Szerencs város alpolgármestere.

Az ünnepség keretein belül átadták a tankerület által 2017-ben alapított Zemlényi Zoltán Intézményvezetői Díjat azoknak az intézményvezetőknek, akik kollégáik mellett kimagasló szakmai tehetséggondozói munkát végeztek az elmúlt évben és elhivatottságuk követendő.

Továbbá elismerésben részesítették a jövő nemzedékéért folytatott áldozatos nevelő-oktató munkát végző pedagógusokat, valamint Pedagógus Szolgálati Emlékéremmel tüntették ki azokat, akik legalább 25 éven keresztül a gyermekek oktatás-nevelése érdekében tevékenykedtek. Az okleveleket és emlékérmeket Demeter Zoltán, dr. Hörcsik Richárd és Koncz Ferenc országgyűlési képviselők, valamint Nyiri Tibor és Szabó Árpád adta át.

A rendezvényen műsort adott a Szerencsi Tankerületi Központ Művészeti csoportja.