Napkollektoros mestert keresek – egy ügyes kezű lakatos is hiányzik – nincs pályáztatás – az nyer aki hamarabb jön

Nincs mese, tényleg hiányzanak a mesterek, a kétkezi szakemberek. Így aztán lassan mindent magunknak kell berhelni. Óriási a szerszámkészletem van, mindenhez van kulcsom akár autómotort is szerelhetnék. Mint valamikor, amikor még Trabanttal pöfögtem. Ám ma már a motortér nyitót is nehézkes megtalálnom.

Tavaly ilyenkor a pufferben rotyogott az ötven fokos ingyen meleg víz. Az idén valami hibádzik. Ár nem számít, csak olcsó legyen….

S innentől már privatizálok, kérek, keresek olyan mestert aki képes életre kelteni a házunk tetején elterülő napkollektort. Már három szaki is megígérte, jön és feltölti a rendszert és újra melegíti a vizet a pufferban. Addig hitegettek, hogy kénytelen vagyok megpályáztatni ezt a munkát. Annyit tudok, hogy aki szerelte minden tavasszal ellenőrizte, hogy fel van a töltve. Innentől nyaranta megpihent a gázbojler. Olyan érzetem volt, hogy olcsón a Nap energiájával forraljuk a hákettőot”. Csak ez nem teljesen igaz, ugyanis a keringtető szivattyú csak pörgette a villanyórát. A lényeg, keresek egy vállalkozót aki újraindítja a napkollektorunkat.

Ha nem lennék elég világos – van egy kiskapu, ezt idáig a kaputelefonon át lehetett nyitni. A zár megadta magát, kattog, d e a nyelve nem akad be. Na, erre kell az ezermester, már a százassal is beérem

A baj párban jár, sosincs egyedül. S kellene egy ügyes kezű lakatos is a kapu elektromos zárjához, a zár passzításához. Most ugyanis nem akarja a jót, nem zárul rendesen. Ma éppen csak ennyi lenne a kérésem.