“Víg Daróci”  – pincék főzőfesztiválja szombaton Tibolddarócon – étel, ital és jókedv egy helyen – vendégszerető népek lakják a községet

Nagy nap lesz holnap Tibolddarócon. Kora reggeltől késő estig tart a “Víg Daróci” pincék főzőfesztiválja. Korábban már részt vettem néhányszor ilyen feledhetetlen mulatságban. Ennek a lényege, hogy kinyitnak a borospincék, mindenütt rotyog a pincepörkölt, a marhagulyás és babos változat.

Sütnek főznek, s szomszédolnak , természetesen a pincesorra látogatókat is megkínálják. Hadd vigyék a település jó hírét a világba. Egyébként az ottani pincesor nem is akármilyen, még a régióban se sokan tudják, ez a rész méltán lehet a világörökség része. Talán sehol nem őrizték meg ilyen épségben és formában a szegények pincelakásait.

Tibolddarócot vendégszerető nép lakja , érdemes szombaton végig látogatni valamennyi borosgazdát. S mindenütt ugyanazt elmondani, hogy ennél jobb bor sehol nincs mint amit ott termelnek. Gondolom a Mezei pincészet is nyitva lesz ahol az ország legnemesebb pezsgőjét készítik. Sajnos tőlünk nyugatra és északra sokkal jobban ismerik ezt a márkát mint idehaza.