Olga marad – zsoldosok vagyunk -Izaurát se sikerült felszabadítanunk, hiába akartuk

Abban az országban ahol Izaura felszabadítására képesek gyűjteni és polgárok ezrei még fizetnek is ne tessék semmin csodálkozni. A szomszédokból ismerős Kulka művész urat máig főorvosozzák. Ugyan úgy, mint a Jóban, rosszban főszereplőjét Pongrácz kórházigazgatót. Mi, akik a képernyő árnyékosabb oldalán lessük, a világot hajlamosak vagyunk a színészeket, a szerkesztőket a szerepükkel azonosítani. Mindenkit beskatulyázzunk az éppen aktuális megszólalásuk alapján. Eszünkbe se jutott, hogy Csintalan Sándor az MSZP egykori méltán népszerű alelnöke bármikor képes kibújni a bőréből. S ha kell az éppen aktuális hatalom szószolójaként keresi a kenyerét, mint hiteles műsorvezető, aki a politikai lövészárkok mindkét oldalán otthonosan mozog.  Miért is ne, mivel valamiből meg kell élni. Ő ehhez ért, jól beszél, s ezért még fizetnek is. Mindez arról jutott eszembe, hogy most a fél ország Kálmán Olgáért aggódik. Mint ismeretes a Hír tévé is elesett, mint ellenzéki adó. A csatorna visszakerült oda ahonnan indult. Ez várható volt, ha a regnáló politikai erő marad, akkor ez a feneketlen pénznyelő televízió elsötétül. Az ott dolgozók többsége persze nem aggódik.  Csupán a tévé ismert arcainak van okuk félelemre. Számukra gond lehet, hogy egyik napról a másikra állítsák át az agytekervényeik mozgás irányát. Persze fog ez menni.

Jómagam immár ötven esztendeje művelem a szakmát. Sok mindent megértem, s megtanultam. A lényeg, hogy a sajtó munkatársai – tetszik, nem tetszik – leírom zsoldosok. Van, aki ennél csúnyább szavakkal minősít minket – egyes politikusok lakájmédiának nevezik azokat az újságírókat, akik nem az ő nótájukat húzzák. Nincs is ebből sértődés, mivel mi se vagyunk különbek a megélhetési politikusoknál. Akik hol a győztesek oldalán hol pedig a jövedelmezőbb pénzforrás emlőin keresik a boldogulást.

Kálmán Olga szuper műsorvezető. Eszét és bájait szinkronban használja a kamerák előtt. Számára elérhetőek voltak a bal és a jobboldali vezető politikusok, s ha jól láttam valamennyiket megszívatta. Ehhez ért. Tette ezt nem kevés pénzért, s senkinek nincs joga mások zsebében kutakodni. Nekem se. Lesz annyi esze, hogy marad. Lesz annyi eszük az új vezetőknek, hogy nem vezekeltetik, leszerződtetik továbbra is. Egy két hónap és bebizonyítja, hogy bárki is legyen a gazda, a tulajdonos ő képes az alkalmazkodásra. Mert van az a pénz, amiért már korpásodik a hajunk.

Balga az a kolléga, aki elhiszi, hogy a média formálja a politikát. Hajdan is gyakran megesett, hogy vezető politikusok pertukapcsolatait félreértve akadt, aki elhitte a farok csóválhatja az ebet. Ez óriási tévedés volt. Kedves Olvasó tessék elhinni és megbocsájtani mindannyiinknak, hogy mi is pénzért dolgozunk.  Egyszerű zsoldosok vagyunk ebben a nem éppen több pólusú médiavilágban.

Olga marad. Egyenesen. Kár is lenne ha másként döntenének.