Ha rajtam múlna – mit tennék Miskolcért – indul a sorozat – bárki beszállhat a vetélkedőbe

Nos, mint bennszülött, akinek már Mályiban gyomorégése van a honvágytól gyakran elgondolkodom mit is tennék mindannyiunk közérzetének a megjavítására. Egyre többet gyalogolok, buszozok és villamosozok és így már azt is észreveszem amit egyébként a kocsim szélvédője mögül aligha pillantanék meg. A minap a Régi posta utca és a Zsolcai kapu között vágtam át a tűző forróságban. Lementem az Ady hídi aluljáróban. Sose volt egy város szépe ez a rész, de amilyen dzsumbuj most van az riasztó. Kapásból mondom Miskolcon ezen kívül még két gyalogos kímélő aluljáró van a Vörösmarty utcán és az Avas délen. Mind elhagyatott, félelmetes és erőt próbáló.  Akár csak az Ady hídi. Ha rajtam múlna a piac mellettit már régen korszerűsítettem volna mozgó lépcsővel. Ma már ez nem luxus. Az akadálymentesítés meg egyébként is kötelező. Magam is lassan hetvenkedek, de szerencsémre még kettesével is szedem a lépcsőt. Ám sorstársaim, kapaszkodva. szuszogva nyögve és szitkozódva kapaszkodtak a lépcsősor mentén. Ez az építmény immár lassan félévszázados lesz.  Azzal a csodálatos betonfalakkal – hasonlót láttam Gázában , igaz ott vízzel töltötték, nem kell a fagytól tartaniuk.  S mindez csak azért van mert nem akadt egy forgalomtechnikus aki képes egy biztonságos felszíni átjárórendszert megtervezni, kidolgozni az Ady hídi csomóponthoz. Esetleg egy felüljárót, mivel gépi erővel csak könnyebb lenne a mélyben vagy a magasban átjutni ezen a ponton.

Persze vannak még ötleteim. Keresem is hozzá a támogatókat. Pártok kíméljenek, de mondjuk az önszerveződő civil szervezetek nyugodtan behálózhatnak.

Mondjuk abban a témában, hogy itt az ideje – Miskolcon, a 65 éven felüliek akik képesek egy 100 lóerőnél kisebb teljesítményű autót fenntartani ingyen parkolhassanak.  Nem a posta előtti területre gondoltam, hanem a kijelölt várakozó helyekre. Ez persze csak a miskolci  lakosokra vonatkozna, akik egyébként itt fizetik a súlyadót és életvitelszerűen miskolciak. Nem baj, hogy nekem jutott eszembe, az se gond ha elorozzák az ötletet. A lényeg, hogy gondolják át mindazok akik  Miskolc javáért nemcsak tenni akarnak hanem ez lesz a választott kötelességük.