Már nemcsak Anyukám Mondta – működnek a Pavlovi reflexek – híre járja a szóbeszédnek – ki ne hagyja , megérdemli

A hasunkért bármire képesek vagyunk. Bárhová elmegyünk, ha híre megy, hogy egy legendása jó vendéglő vagy étterem van a közel távolban.  Ha aztán sokat mondogatják, hogy az Anyukám Mondta a toplistások között is a legjobb akkor oda el kell mennünk. Legyen az bármilyen mesze.  Az igazi gurmand nem hagyja magát megvezetni, nem durr, bele Balázs módjára indul el. Előtte tanulmányozza az étlapot, megnézi a képeket, a gondosabbak még le is mentik. Mert egyébként a haspók nemcsak késsel, villával eszik. A szemével is. A jó szakács tudja, hogy a fogást nem elég megalkotni, tálalni is tudni. Hogy amikor a vendég elé kerül, az étek mutasson is, legyen egy maradandó műalkotás. A hozzáértők szerint a tálalásnál nemcsak a díszítés, de még a színek harmóniája is dominál. Az Anyukám Mondta encsi étteremnek van egy sajátos hangulata, tessék elképzelni, amikor egy magyaros csárda teljes harmóniába kerül egy 16 csillagos Michelin étterem luxusával.  Na, de elég ennyi a puding próbája is csak az evés….


Hogyan tovább…

Csupa márkás alapanyag – itt megtudja mindebből mire képesek az encsi séfek

Sokan lebecsülik a pizzasütés tudományát. Nem is tudják, hogy Itáliában egyetemi szinten tanítják. Ha Encsen megkóstolja azt hiheti, maga a Nápolyi rektor készítette…