Piros betűs ünnep a mai – szülinapi buli lesz – nejem ismét fiatalodott

Vasárnap van, piros betűs ünnep. Már korán jelezte a telefonom, hogy meg ne feledkezzek – nejem születésnapjáról. Nem mintha bármikor is megesett volna, biztos ami biztos mindent feljegyzek, s időzítek. Egyébként ez tényleg privát ügy, s nem is biztos, hogy a gráfon kell hírül adnom, hogy feleségem egy évvel megfiatalodott.

Ám hadd éljek azzal a jogommal, hogy ez a portál kifejezetten a mi tulajdonunk. Jómagam csaknem ötven évet szolgáltam a médiában, s mindig volt gazdám.  Hol a pártbizottság, hol a kedves tulajdonosok mondták meg, hogy miről dalolhatok, mi tetszik nekem, nekünk és mi az amiről hallani se akarnak. Fegyelmezett zsoldosként sikerült is ötven évet kihúznom. A Déli Hírlap egyik kisebbségi tulajdonosa nagyon szeretett szerepelni a médiában. Nem is titkolta én meg tiszteletben tartottam az elvárásait. Gyűjtötte a róla szóló megjelenéseket és valamennyi befűzte. Ezek a példányok kint voltak a titkársági váróban, s mindenkinek hagyott időt, hogy áttanulmányozza. Addig be se jutottak hozzá míg át nem nyálazták az össze fotóját a köztársasági elnökkel, a pártelnökökkel és a prominens miniszterekkel. Nem elítélendő ez a különös ambíció hiszen mindannyian hiúk vagyunk, csak nem mindenki vallja be. Például nekem kedven képem amelyen az amerikai külügy miniszterrel vagyok egy bécsi sajtótájékoztatón. Szerintem a CIA máig is azt nyomozza, hogy kerültem a képre, ki is vagyok, s  egyáltalán mit is kerestem ezen a rendezvényen. Mondjuk nekem is nehéz lenne ezt kimagyaráznom. A lényeg, hogy John Kerry elsőre velem parolázott.

S akkor jöjjön a születésnapi köszöntő, a mondóka amit már korán reggel előadtam , kár, hogy a csokrot nem fotóztam le.  S ha nem veszik tolakodásnak az esti buli képeit is megosztom – persze akit ez se hoz lázba lapozzon. Mellékesen jegyzem meg, hogy jogosan kerültem fel a képre, ugyanis ebben a hónapban lesz a házassági évfordulónk is.  Nem árulom el, hogy hányadik. Aki kitalálja és beküldi a címemre különleges jutalomra számíthat. S, hogy teljesen kitöltsem a helyet – Kerényi László barátom aki az elmúlt félévszázad során jóban rosszban velem volt – filmet és képeket is készít a bulin. Ő volt az aki mindkét esküvőmön fotózott. Kezdte fekete fehérrel s, most már remélhetően színesben látatja a világot.