A miskolci patkányokról – Orsi se kedveli – az egereket se ajnározzuk csak a mesében – a mókus marketingje a tökéletes
“Szia! Bocs a zavarásért. Lenne egy kérdésem ha segíteni tudsz  válaszolj.
A miskolci patkányhelyzetről lenne szó. Nagy macska méretű patkányokat látunk sajnos elég sok helyen. A belvárosban a főutcán a társasház udvarán is ahol lakunk. A közös képviselő azt mondta ma, hogy a polgármesteri hivatalnak nincs pénze erre , ezért senki nem csinál semmit. Az édes kevés hogy raktunk csapdát és mérget. Ha esetleg lenne valaki aki írna erről egy cikket akkor talán csinálnának valamit. Vagy esetleg ha tudod kihez lehet ezzel a problémával fordulni. Köszi szépen Sthain Orsi”

Kedves Orsi, köszönöm a bizalmat. Jobb híján , hol is máshol a gráfon közzéteszem a leveled. Bár vannak némi fenntartásaim. A portálomat nem olvassák a miskolci patkányok. Meg ugye a közös képviselőtök is csak annyit tudott meg, hogy nincs pénz az irtásukra. Ez a valóság. Szúnyog irtásra volt a patkányokéra már nem maradt. Noha mindannyian tudjuk, ezek a rágcsálók is borzalmas járványokat képesek okozni. No, meg azt is, hogy a teljes kiirtásuk nem is ajánlott és nem is lehetséges.  Ezek a rágcsálók amelyek a sötét középkorban száz milliók halálát okozták valójában nélkülözhetetlenek. Ezek a csatorna takarítók. Emlékszem Budapesten a Bábolnai gazdaság nagyon büszkén jelentette  – a fővárost megszabadították a patkányoktól.

S ez igaz is volt. Ám ezek nagyon szívósak, ellenállóak és ravaszok. Egy idő után kitapasztalják a csapdákat és felismerik a mérgeket. Okos állatok – és ha nem tudnánk, hogy micsodák talán még kedvelnénk is. Lásd az egér se a szívünk csücske, hiába minden mesében és rajzfilmben a legjobb tulajdonságaikkal mutatjuk be . Mégis az emberek többsége, főleg a hölgyek az asztalra menekülnek egy cincogótól.

Mivel ilyenkor ősz táján mindig akad egy bátor szürke mezei egér amely belopózik a kertünkből nekem is sokáig tartott míg kiismertem ezeket a rágcsálókat. Megesett egy hétig az orrom előtt incselkedett, vinnyogott, mégse leltem.  Ma már tudom az elektromos egérriasztók a legtökéletesebbek. Ezek elűzik, megőrjítik a kis emlősöket. Annyira, hogy magam is megsajnáltam amikor a fogóból kivittem a kukába. Különben az egér – nem sokban különbözik a mókustól – ugyanakkor az előbbit ki nem álljuk. Míg az utóbbit kedveljük. Tele van vele a kertünk. Még se szeretném ha a marketingben erősebb mókus is beköltözne a dolgozómba.

Kedves Orsi, patkányügyben magunkra hagyatkozhatunk. Egy város mentesítése több száz millió. Szerintem az elektromos riasztó és az áruházakban kapható csapdák együttesen láthatatlanná teszik ezeket. Ez persze nem jelenti azt, hogy megszabadultunk tőlük. Intelligensek, gyorsan alkalmazkodnak a megváltozott körülményekhez. Nem véletlenül, mint a vámpírok és a denevérek éjszakai életmódot folytatnak.