A facén mondott le Tibolddaróc polgármestere – a lakosság marasztalja

Dósa József Tibolddaróc polgármester a következőket posztolta:

“Kedves Tibolddaróciak!

Mint Önök előtt ismert, 2014-ben polgármesterré választottak. Megválasztásom után társadalmi megbízatású polgármesterként vezettem a falut a Képviselő-testület segítségével. Az együtt töltött időszak alatt több beruházás is megvalósult, mint a Tompa út , Széchenyi út, Kossuth út önerőből történt felújítása, a pince oldal támfalának megerősítése , a kilátó megvalósítása, a Kálvária visszaállítása, csapadékelvezető rendszer korszerűsítése, színpad kialakítása, a pályán levő öltözők felújítása, ….
Megvalósítottuk a közmunka programot.Elindítottuk a Gasztro bált, támogattuk, mint önkormányzat, és támogattam, mint magán ember a Népdal kört, Nyugdíjasok klubját, Családosok klubját, a labdarúgó csapatot, polgárőröket. Megtartottuk a Helyi értékek napját, minden évben megünnepeltük a nyugdíjasainkat, a falu karácsonyain is jókat beszélgettünk. Saját vállalkozásommal, annak eszközeivel szabadidőmben, önzetlenül ellenszolgáltatás nélkül tisztítottam télen az utakat, szükség esetén a falu használhatta eszközeimet, az alkalmazottam is a falu rendelkezésére állt.

Sajnos az utóbbi időben egyes képviselőtársaim, akik a rendezvényeken részt nem vettek, építő véleménnyel nem támogatták a közös munkát, olyan hangnemű, igaztalan véleményeket fogalmaztak meg, kihangsúlyozva, hogy mind az idősekre, mind a sportra adott támogatás, beleértve a műfüves pálya megvalósítását is, kidobott pénz. Nem akarok részt venni olyan vitákban, amely megkérdőjelezi a Képviselő-testület többsége által elfogadott irányt, a kisebbségben maradt , de az üléseken sokszor minősíthetetlen hangvételű hozzászólásokat.

Úgy érzem, hogy polgármesteri feladatomat ilyen légkörben, ezek után lelkiismeretesen ellátni nem tudom, ezért polgármesteri tisztemről lemondtam.

Köszönöm a megértést, támogatást a családomnak !

Köszönöm a támogató együttműködést, Tállai András országgyűlési képviselő úrnak, a Kormányhivatal és hozzá tartozó intézmények vezetőinek, a környező települések polgármestereinek, Nagy Sándor alpolgármester úrnak, Brezovcsik Béla, Csordás Sándorné, Novák Sándor, Serfőző Lajos képviselőknek, a bizottságok külső tagjainak, intézményvezetőknek, intézményeink dolgozóinak, az egyházak vezetőinek, a település vállalkozóinak, a pincék tulajdonosainak, és minden tibolddaróci lakosnak !

Kérek minden tibolddaróci szavazópolgárt, állampolgári jogának és kötelezettségének eleget téve menjen el az időközi polgármester választásra, szavazatával támogassa az új falu vezető megválasztását.

Búcsúzóul kívánok a település minden lakosának egészséget, kitartást a céljaik megvalósításához, hogy mindannyian boldogok legyenek.”

Többször elolvastam -már csak azért is mert  immár némi kötödésem van ehhez a csodálatos településhez. Volt szerencsém alaposan megismerni feltérképezni. Szerencsés adottságokkal rendelkezik. Mondhatnám egy hangulatos ékszerdoboz a Bükk hajlatában.Lakói dolgos, békés jámbor befogadó, vendégszerető ember. Nemrégiben a nagy konyha beruházás átadásakor is azt tapasztaltam, hogy az itteniek a jó cél érdekében képesek összefogni. A település fölötti szőlőhegyen olyan kilátó, pihenő hely van amelyet minden falu megirigyelne. A pincesor a község ékessége, hétköznapokon szorgos szüretelők, borászok lepik el, hogy aztán hétvégén egyetlen pincéből se hiányozzon a hegy leve. A polgármester lemondása meglepő, szokatlan és váratlan. Biztató viszont, hogy egyetlen hozzászóló se örvendezett, mindannyian kitartásra, maradásra kérték. Reméljük, hogy megfontolja és továbbra is marad ennek a falunak az első embere, Tibolddaróc szolgálatában.

Azt meg tudjuk, hogy szinte mindenütt a sikeres embereket kezdik ki. Gondolom a község lakossága kiáll Dósa József mellett. A sértődés a lehető legrosszabb tanácsadó, ezen a szinten a véleményekkel ütközni kell. Persze nyilvánosan, szemtől szembe, nincs tartani valója annak aki kritizálja mások munkáját. Ám az igaztalan vádakért felelősséget is vállalni kell.