Őshonos gyümölcsfákkal neveztek Felsőzsolcán  –  „ A legszebb konyhakertek” címért versenyeznek.
cseresznye

 Először 2016-ban Karcag város alpolgármestere, Kovács Szilvia ötletgazda javaslatára hirdették meg a „Magyarország legszebb konyhakertjei „országos programot. Felsőzsolca ismét az elsők között jelentkezett a pályázatra, tájékoztatta lapunkat Dr Tóth Lajos a város polgármestere:

„Ahogy a program célját meghatározták: a lakosság ösztönzése arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt. Városunk lakói mindig szívesen vesznek, vettek részt hasonló kezdeményezésben, és örömünkre szolgál, hogy az első évben éppen a településünk pályázói nyertek. Idén már harmadik év amikor részt veszünk a programban, szerencsések vagyunk hiszen Felsőzsolca híres a bolgárkertészeiről, így az esélyeink is jók.

Karamarinov Jordanka bolgárkertész, zöldséges, helyi szervező:

Több nevezési kategória van, az erkélyen kialakított balkonvirágoktól a zártkerti zöldség és gyümölcstermesztésig, vagy éppen a közösségi szervezetek által megművelt kiskertekkel is pályázhattak. Az idei programban részt vevők közül érdemes kiemelni azt a pályázót, aki -még a nagyszülei által telepített, „őshonos” , ma is csodálatos termést hozó gyümölcsfákkal nevezett.Eredményhirdetésre szeptember közepén kerül sor, bízunk a sikeres szereplésben.