Lángolt az ATV – mikor lesz ismét adás – a hiba nem az Önök készülékében van

Lebuktatom magamat.

Időnként ha elbambulok rászörfözök az ATV csatornájára is. Különösen mióta a kormány tisztségviselői is rendre megtisztelik a televíziót. Nos, ma este ez a kép fogadott. Elég idős vagyok ahhoz, hogy ilyenkor minden rossz emlékeimet végig futassam a szürkeállományomon.

Majd pesti barátaim megtelefonálták, hogy semmi különös nem történt csak lángol egy televízió székház a 10. kerületében.  Pontosabban az ATV épületének a tetőszerkezete gyulladt ki. Majd azt is hozzá tették a szakmában járatosabbak, hogy ilyenkor minden rendes tévénél van egy úgynevezett vészforgató könyv. Egy nagyon egyszerű, elindítják az ilyen esetekre elraktározott konzerv anyagokat. Vajon egy jól felszerelt modern, korszerű technikával ellátott stúdióban miért nem számoltak ilyen nem várt fordulattal.

Reméljük gyorsan úrrá lesznek ezen a problémán, s addig is kezdődhet a találgatás mitől, s hogyan gyulladhatott ki egy olyan komplexum amely többszörösen tűzveszélyes fokozatú, amelyben a füstjelző és a tűzjelző kötelező tartozéka az épületnek.

Egyébként eszembe jutott, hogy a hazai televíziózás hőskorában amikor még bemondók konferálták fel a műsorokat gyakori volt az a kiírás – a hiba nem az Önök készülékében van.

Ez abban az időben ismert szlogen volt. Szükség is volt erre mert ha akkoriban azon az egy csatornán ami volt eltűnt a kép már is pánikba estünk. Tárcsáztuk a Gelka éjszakai ügyeletét, átmentünk a szomszédba – volt hozzá képünk – kontrollálni, hogy nekik sincs e adás. Különben addig csavargattuk volna míg legalább egy kassai szellemképet nem csiholunk a nagyképernyős Dunán vagy a kicsi Tavaszon.