Intim Pista már nem locsog – megírták, ki kivel kavar és ki kit pénzelt – a tudás nem egyszerű hatalom

Volt valamikor egy nagyon olvasott keresett országos lap Intim Pista néven. Talán a harmincas évek elején jelent meg először, s  mondanom se kell 1945 után kimúlt. Ez egy igazi revolverező hetilap volt és legalább százezres példányszámú volt a fénykorában. Ha jól meggondolom olyan lehetett mint manapság azok a csók és genny színezetű színes bulvárlapok amelyekben a szexológus elmagyarázza miért hidegült a kedves férje a négy éve érintetlen  hölgynek.

Senki ne higgye, hogy vannak olyan beteg olvasók akik ilyen problémáikkal egy szerkesztőség útján keresik a gyógyírt. Mint valamikor az Okos Kata című rovatban ami viszont már a világháború után tarolt a Nők Lapjában. Szóval maradjunk a Pistánál – ez volt az az újság amely elfecsegte melyik színésznő kivel kavar, melyik gyárigazgató kivel csalja a nejét. A lap állítólag szimbiózisban működött az akkori magándetektívekkel. A rendszerváltás után a Kacsa magazin képében majdnem újjáéledt az Intim Pista, de végül az újkori személyiségi jogok divatba jövetelével ez is kimúlt.

Őszintén sajnálom, hogy ma már nincsen ilyen kimondotta pletyka újság. Hiszen valljuk be, hogy eredendően mindannyian kíváncsiak vagyunk. Szívesen elcsámcsogunk neves ismert emberek, sztárok, politikusok vagy csak a szűkebb pátriánkban ismerőseink szaftos ügyein.

Például ma is annyi ilyen csak neked mondom, esküdj meg rá, hogy nem adod tovább kezdetű hírrel gazdagodtam ami legalább egy Intim Pistát megtöltene. Esküszöm, alig bírom magamban tartani.

Csak ízelítőül, néhány nagy cégnek új vezetője lesz, s ez már tuti. Két ismert politikus , különneműek összemelegedtek , itt és ott látták őket már együtt. Nem is folytatom mert még megszegem az eskümet. Annyit viszont csak elárulok még, hogy ez a Pista nem is abból élt olyan jól amit megírt, megjelentetett. Dupláját kaszálta azokból a cikkekből amelyek örökre eltűntek az íróasztala fiókjában. Mert ugye a tudás nemcsak hatalom hanem kitűnő pénzforrás.