Ugrott a jogsi – három hónapig nem vezethet a figyelmetlen kamionos

A lengyel kamion sofőrje egy halálos közúti közlekedési baleset miatt bevezetett forgalomkorlátozás ellenére sem tartotta be a követési távolságot és balesetet okozott. A Miskolci Rendőrkapitányság eltiltotta vezetéstől.

Egy kamion sofőrje 2019. január 21-én, 8 óra 50 perckor, az M30-as autópályán haladt Miskolcról, Budapest felé, amikor neki hajtott egy szlovák felségjelezésű nyerges vontatónak. Az adatok szerint az anyagi káros közúti közlekedési baleset okozója nem vette figyelembe az útszakaszon bevezetett rendőri forgalomkorlátozást, nem tartott megfelelő követési távolságot, és így neki hajtott az előtte lassító kamionnak. A szabálysértésen tetten ért sofőrt előállították a Miskolci Rendőrkapitányságra, ahol beismerte a szabálysértés elkövetését.

A hatóság – a még aznap meghozott – első fokú határozatában, az 53 éves kamionsofőrt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.