Három hónapra eltiltotta a rendőrség a vezetéstől azt a sofőrt, aki Tokajban a Bodrogkeresztúri úton személygépkocsijával a tiltás ellenére egy gyalogátkelőhelyen előzött.

A Tokaji Rendőrőrs járőrei szolgálati gépkocsival közlekedtek 2019. február 4-én, amikor feltűnt neki, hogy egy sofőr súlyos közlekedési szabálysértést követ el Tokajban a Bodrogkeresztúri úton található egyik gyalogátkelőhelyen. Az autós  figyelmen kívül hagyta a gyalogátkelőhelyet jelző táblát és a jól láthatóan felfestett gyalogátkelőhelyen – a tiltás ellenére – megelőzte az előtte haladó járművet. A tetten ért sofőrt előállították a Szerencsi Rendőrkapitányságra, aki a szabálysértés elkövetését elismerte.

A hatóság – még aznap meghozott – elsőfokú határozatában a 36 éves férfit három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és pénzbírsággal sújtotta.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a folyamatos közúti ellenőrzések során a rendőrök a kiemelt szabálysértéseket elkövetőkkel szemben alkalmazza az azonnali intézkedés és hatósági eljárás elvét a közlekedés biztonsága érdekében.

… hogy mindenki hazaérjen!

Egyre több olyan rendőrségi hírt látok, amelyben a közlekedési szabályok megsértőit tetten érik. Például a fenti eset se szokványos. Most olvastam, egy záróvonal átlépés miatt is ugrott a jogosítvány. Közben az autósok háborognak, hogy a korábban kiadott sebességmérési helyeket ma már nem közlik előre. Sőt az ezzel kapcsolatos rendelkezések ellenére lesből traffipaxoznak. Magam is megtapasztaltam, a fővárosban a Bazilikánál egy parkolóból teljesen rejtve mérték a robogó kocsik sebességét. Egyre több az ilyen paranormális jelenség – a rendőrség vezetői kezdik megérteni – csengős macska nem fog egeret. S mivel mi autósok egyre dörzsöltebbek vagyunk, a VÉDA gerendák alatt lassítunk majd kikerülve a látószögből nagy gázzal elhúzzunk. Azt is tudjuk, a parkolóknál és a kutaknál érdemes visszafognunk magunkat ,mert ott bármikor levideózhatnak. Arra viszont régóta nem emlékszem, hogy civil kocsiból a forgalomban videózzanak.

Most már csak azt szeretném, ha azokat a tolós terepjárósokat is is kiszűrnék a Miskolc Budapest közötti sztrádán. Azokat akik a belső sávban minden követési távolságot figyelmen kívül hagyva villogva, dudálva próbálnak letolni. Ilyenkor a hátrapislogó tükörben olybá tűnik ,mintha az erőszakos pofa már mögöttem ülne. Ilyenkor a vészvillogóval jelzem, nincs ínyemre, hogy ennyire fedez. S ha  ezt se érti rá rá taposok a fékre, pislógtatom a piros lámpáimat. Ez viszont úgy hat rájuk mint a bikára a veres lepel. S a szakértők szerint ha ilyenkor belém zúgna, vagy satufékezéssel karambolt okoz engem hibáztathatnak. Hiába ez a törvény.