Disznóvágás után szalagvágások Besenyőben -egyszerre adtak át két intézményt

 

A februári nagysikerű Röfi Napot követően nem állt meg az élet Szirmabesenyőben. Március hónapban két kibővített és teljesen felújított intézményt adtak át ünnepélyesen.

Elsőként a felnőtt-, gyermek-, és fogászati ellátást, valamint további hét települést ügyeletét ellátó Egészségügyi Központot. Huszti Gábor polgármester hangsúlyozta, hogy a 75 millió forint állami támogatást az önkormányzat jelentős saját forrással egészítette ki annak érdekében, hogy a lakosság XXI. századi színvonalú ellátásban részesülhessen. A megújult központot a nemzetiszínű szalag átvágásával Török Dezső, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Révész János a megyei kórház főigazgatója és a polgármester bocsátotta a gyógyítok és a gyógyulni vágyó lakosság rendelkezésére.

Az önkormányzati konyha avatásakor Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, kiemelte, hogy a beruházás döntően magyar kormányzati pénzből valósult meg.

Gratulált a polgármesternek, és reményét fejezte ki, hogy a következő években az eddig jó együttműködést folytatódik, és az eddigiekhez hasonló közös sikereket érnek majd el. Huszti Gábor polgármester külön köszöntötte a hamarosan nyugdíjba vonuló Senviczki Ferencné élelmezésvezetőt, akinek két évtizedes munkáját koronázza meg a 96 millió forintból kívül-belül megújult intézmény.