Méhnyakrák, petefészekrák: egykori és mai betegek válaszait várják

– Nem volt még Magyarországon ilyen átfogó és ennyi méhnyakrákban és petefészekrákban érintett nőt elérő felmérés, mint ami ezekben a hetekben zajlik. Elismert szaktekintélyekkel összefogva állítottunk össze egy átfogó kérdőívet, amelyet már több százan kitöltöttek, de szeretnénk, ha még többen hozzájárulnának ahhoz, hogy minél valósabb képet kapjunk. Ez az alapja annak is, hogy olyan programokon dolgozhassunk, az érdekérvényesítésnek olyan formáit erősíthessük meg, amely valódi segítséget jelenthet az érintetteknek – tájékoztatta a Rákgyógyítás.hu portált Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány vezetője.

A felmérés anonim, a kitöltők tehát megőrzik névtelenségüket. A kérdőíveket a nőgyógyászati daganatok olyan specialistáival értékelik ki, mint dr. Ungár László professzor, dr. Tarnai László, dr. Novák Zoltán, dr. Pálfalvi László, dr. Lintner Balázs. Amint Tóth Icó hozzátette, a kérdőívet az Inspira közvélemény- és piackutató, valamint a BIGDAGA segítségével állították össze. A kérdőívet kitöltők között egy ajándéksorsolást is tartanak, ám bíznak abban, hogy ettől függetlenül is átérzik az érintett nők, milyen fontos, hogy megosszák saját tapasztalataikat. Az összesített eredményeket közzéteszik, hogy ezzel széles körben is bemutassák mindazokat a kihívásokat, nehézségeket, amelyekkel a betegeknek szembe kell nézniük.

A kérdőív online módon tölthető ki, a jelentkezőknek egy linket küldenek, amelyre kattintva megadhatók a válaszok. Aki szívesen részt venne a kutatásban, 2019. április közepéig kérik jelentkezését az info@malyvavirag.hu címen.