Amint azt a Medical Online hírül adta, a kezdeményezés egyrészt arra irányul, hogy egészségfejlesztő és betegségeket megelőző programokkal szolgálja az embereket, emellett alkalmat kínál a Lions közösségek jószolgálati munkájának megismertetésére és népszerűsítésére is. A közel ezer hazai Lions tag ötven klubban tevékenykedik; az egészségnapokon 35 klub 28 helyszínen vállal közös akciókat a futóversenytől a hátrányos helyzetű közösségekben végzett szűrővizsgálatokig, a véradástól az elsősegélynyújtás bemutatásáig önállóan vagy a partnerszervezetekkel (Cukorbetegek Egyesületeinek Országos Szövetsége, orvostanhallgatók egyesületei, Magyar Vöröskereszt, stb.).

A központi rendezvényt, a lakosság számára is nyitott egészségfesztivált április 27-én, szombaton 14 és 18 óra között a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Elméleti Orvostudományi Központjának aulájában és előterében tartják, társrendező a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesülete (BOE).

A fesztiválon gazdag egészségkínálat várja az érdeklődőket, lesz újraélesztési bemutató motorosoknak, tanácsadás az egészségtudatos táplálkozásról, szemészeti és vércukormérés. Műsort adnak Lions tag művészek is. Vakvezető kutyákkal készül a Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége, eljönnek a Lions közösség által pártfogolt fogyatékkal élők is. A Magyar Vöröskereszt lehetőséget teremt véradásra, a mentők új laikus riasztási programot mutatnak be. A belépés ingyenes.

További információ a Lions Klubok Magyarországi Szövetségéről a www.lions.hu, a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületéről a semmelweis.hu/boe honlapokon található.