Volt nincs, fene bánja – elvitték a konténereket –  maradnak a sárga edények – azért még odahordják a felesleget
Ez volt – akkor ez szúrta a szememet
Ede a vadász kutyánk már bottal ütheti a konténerek nyomát

Én is megérem a pénzemet. Évek óta azon füstölgőm, hogy a Derkovits utca közepe táján álló szelektív hulladékgyűjtő konténerek körül balkáni állapotok uralkodnak. A környék  diszkrét szemétlerakójaként működött. Persze ami bosszantott, hogy amikor megteltek a konténerek valóságos hulladék dombocskák alakultak ki. Hiszen aki már egyszer oda vitte a feleslegét bolond lenne visszavinni.

Ja, beleszövöm még a magam baját is.  Amikor az unokám derékig belesett az ottani csatornába, ennek a fedelét feltehetően a szemétszállító autó billentette meg. A vízműnél máig is keresik a felelősöket, s természetesen az első kimondott kártérítési ígéretük is törlődött már a memóriájukból.

Tehát amivel kezdhettem volna, ezeket a Derkovits utca szelektív gyűjtőket minden előzetes értesítés nélkül elvitték és már nem is hozzák vissza.  Huss. Eddig tartott a környezetvédelmi projekt. Lehet, hogy az unió már nem finanszírozza, na meg ott vannak a sárga műanyag edények abba is tehetjük, az újrahasznosíthat anyagokat.

A mi utcánk családi házas övezet, nem lesz többé konténer, a lakótelepeken viszont maradnak. Ez felsőbb döntés. Ebben az fájó, hogy a szemét egy részét ingyen helyezhettük oda. Ennek a kiváltságnak vége. Idáig tartott.

Most minden kutyasétáltatáskor megnézem – ott van e még a vaslemez amire a konténereket ültették. Súlyos darabok, már valaki kinézhette magának.