Így jártam – besült a gél – a Kevaimpex bekeményített –  vigyázat, a számlát ne dobjuk el

Bizonyára hanyag és trehány lehetek, mivel esténként a zsebemben és a tárcámban felgyülemlett blokkok jórészét a szemetesbe góróm. Bár sokszor gondoltam arra, hogy egy két évig valamennyit megőrzöm.  Ám idáig csak a cipős meg a tartós háztartási számlákat spájzolom.  Sosem gondoltam volna, hogy egy flakon borotva gél számláját is őrizgessem.  Minek is mikor általában kártyával fizetek, így bármikor igazolhatom, hogy hol és mit vettem.

A Kevaimpex szigorúan csak számla ellenében vállal szavatosságot – a borotvahabért. Ez persze az én számlamásolatom, nekik ez kevés, noha ennek alapján secperc megvan a gépükben.
Az Adams a hibás – besült a gél – dobhatom ki
Jelentkezem ide pénztárosnak – majd visszacsempészem a borotva gélt

Május kilencedikén, a napokban vettem néhány apróságot a Good Markts Széchenyi utca 22. szám alatti üzletében. Idáig ez volt a kedvencem, itt ugyanis hiába mész be egy karton befőttes gumiért, borítékolható, hogy a kosárra való ezer apró cikkel jössz ki. Bő a választék a sok semmire se jó mütyürből, amire első látásra azt gondolod e nélkül az élet egy fabatkát se ér. Jómagam is így jártam egy borotvahabért tévedtem be majd egy szatyorra való cuccal jöttem ki. A blokkot ott helyben kiszanáltam.

Majd otthon ért a meglepetés – a gél, nem először, a képen látható flakon besült. Lejárhatott a szavatossága vagy elszivárgott a gáz, a lényeg mehet a kukába. Gondoltam, 800 forintos tételnél is megéri, hogy visszavigyem és kicserélik. Már majdnem a célba értem, amikor a bolt vezérkara bekeményített – blokk nélkül nem cserélnek. Hiába mutattam a telefonban nyomott hagyott számlájuk másolatát – szerintük ők ezzel nem segíthetnek. Pontosabban fogalmazva nem is akartak. Telefonálgattak össze vissza, de úgy, hogy van itt valaki, aki számla nélkül akar csereberélni. Na, erre nem késett a válasz. Szó se lehet róla.

Nos, csak azért mondom, aki még arra járna és venne egy hajcsatot – az is van – a számlát azonnal tegye a páncélba. Sose lehet tudni, eltörik, vagy éppen ki tudja, miért alibiként is hasznosulhat. Esetemben ennek a hiánya is egy alibire volt – hogy ne, hogy már a vásárlónak legyen igaza.

Most hasonlót vettem a Lidlben – kereken háromszáz forinttal olcsóbban. Ha kell a blokk meg is mutatom.