Maradj talpon – vízműves játék a Derkovitson – kit nyel el ma a billegő fedelű akna
Csak meg ne tudják, hátha arra jár majd egy vízműves. Hadd tudja meg, milyen is volt az a Maradj talpon játék a tévében.
A legújabb veszélyforrás

Mint ismeretes a közelmúltban beesett az unokám a vízmű egy csatornájába. Kutyasétáltatás közben megbillent az aknafedél, derékig becsúszott a mélybe. Szerencséje volt, a kezében tartott telefont se kímélve kitámasztotta magát így a lába és a keze sérült. Több mint egy hétig, orvosi tanácsra nem mehetett iskolába. A nyílt seb miatt tetanuszt kapott. Ezzel egy időben jeleztük a miskolci vízmű ügyeletére, hogy van az utcánkban egy problémás akna. Egy órán belül kijöttek és elkerítették. Majd harmadnap helyszíni szemlét tartottak, konstatálták a billegő fedelet és megígérték a kártalanítást. Végül a jogászuk egy zord megfogalmazású levélben közölte, hogy mehetünk a sóhivatalba.  Feltételezem, hogy a felelősségbiztosításuk évi díját alaposan megnövelné, ha kiderülne, a városban fellelhető mintegy harmincezer aknafedél milyen kockázatot jelent.

Mielőtt a rendőrségen feljelentést tettem volna közveszély okozás miatt ismeretlen tettes vagy tettesek miatt szót kértem a közgyűlés közmeghallgatásán.  Csodák csodájára engedélyezték, bár a kérdéseimet előre meg kellett küldenem. Ez rendben is volna, könnyebb is így válaszolni.  A vízmű éppen akkor ügyeletes igazgatója – sajnos gyakran váltogatják – annyit mondott, hogy ennyi akna felülvizsgálatára nincs kapacitásuk. Persze ezt magamtól is tudtam. Hiszem az unokáméhoz hasonló baleset tucatnyi történik minden héten. Tessék megkérdezni a traumatológián. A biztosítót meg arról, hogy idáig mennyi ilyen kártérítést fizettek. S kiknek, mert nyilván akinek nem akarnak, annak nem is fizetnek. Különben a rendőrség még nyomoz az ügyben, közel vannak már ahhoz, hogy ismeretlen a tettes címen – akiről persze tudjuk ki is ő – ad akta, lezárják az ügyet. Annyit viszont elértünk, hogy az utcánkban és a környéken minden aknafedelet sürgősen megjavítottak.

Mindezt azért hoztam szóba, mert ma délután a Derkovits utca 46 szám előtt magam is felfedeztem egy billegő aknát. Lefotóztam. Az ügyeletnek nem szólok.  Megvárom, még valaki eltűnik ebben is. Minden esély meg van erre. Csak azért nem igazítottam meg, hogy rám ne fogják, én birizgálom ezeket a súlyos öntött vas fedeleket.  Hadd legyen mivel fikázni a vizeseket.