Szántó Rita megírta – a Sára könyvét – ha valaki magára ismer az csak véletlen

Erős az apai büszkeség.  Ma jelent meg a lányom Szántó Rita könyve – a Sára könyve –  Egy év magány – címmel. Persze , hogy elfogult vagyok, s tényleg dagad a keblem, hiszen megtapasztaltam mivel jár egy olyan mű megírása amely érdekelheti az Olvasót.

Elárulom, Rita már korábban is megmutatta oroszlánkörmeit. Tele van a fiókja jobbnál jobb írásokkal, csak a napilapos robot  mellett nehéz az irodalom oltárán is áldozni. Az íráshoz, szépíráshoz kell egy adag fájdalom, sértettség és egy még nagyobb porció felszabadultság, örömérzet. Ha mindezt kellő arányban vegyítjük és képesek vagyunk annyira érzékletesen, kellő öniróniával rajzolni a betűkkel mint a lányom, akkor nyert ügyünk van.

A hátoldali ajánlót magam szerkesztettem. Olyan is amilyen, tele közhellyel, például olyannal, hogy a mű kitalált történet, s ha véletlenül valaki magára ismerne az csupán véletlen.

Előre mondom, jövő héten szerdán délután négy órától a Géniuszban dedikál majd Budapesten a Duna korzói könyv vásárban az AB Ovo 108. számú sátránál találkozhatnak vele. Online változatban ezer forintért rendelhető. A bolti nyomtatott ára ennél drágább. Az első visszhang – aki megvette egy huzamra olvasta végig.