1. A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy 46 éves kesznyéteni férfival szemben.

A vádirati tényállás szerint, a férfi 2019. július 10.-én késő este a tiszaújvárosi buszpályaudvaron tartózkodott, ahol ittas állapotban hangoskodott valamint az ott tartózkodó személyekkel kötekedett. A vádlott cselekményét észlelték a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság közterületi ellenőrzést végző járőrei, akik a férfit több alkalommal is jogkövető magatartás tanúsítására szólították fel.

A vádlott a rendőrök jelenlétében sem hagyott fel az agresszív viselkedéssel és az egyik buszra felszállva tovább inzultálta az utasokat, akik közül többen emiatt le is szálltak a járműről. Ekkor a három járőr intézkedés alá vonta a férfit és aktív ellenszegülésére tekintettel, testi kényszer alkalmazásával leszállították a buszról. A vádlott azonban továbbra sem nyugodott meg és az igazoltatás során durva, lealacsonyító, obszcén szexuális tartalmú utalásokat sem nélkülöző kifejezésekkel szidalmazni kezdte a rendőröket, melyet előállítását követően a rendőrkapitányság épületében is folytatott.

A járási ügyészség vádiratában a büntetett előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalárairányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.