Jobb szélen Zárug Farkas Péter a királycsináló , egyetemi tanár- igazából mint kampányfőnök, minden siker kovácsa. Hubay György is neki köszönheti a győzelmét.

Elkötelezett vagyok Miskolc mellett, az itt élők mellett és a leendő polgármester mellett is, ha az nem harcolni akar ellenem, és nem mellbe akar szúrni, hanem inkább a városiak érdekében együtt akar velem működni. Kriza Ákos öröksége okán is elkötelezett vagyok az utód, Alakszai Zoltánnal való együttműködés mellett, és ebben a miskolci Varga Judit igazságügyi miniszter is segíthet – jelentette ki Orbán Viktor a miskolci villámlátogatása alkalmával.

Egyébként ha visszaemlékszünk a miniszterelnök úr a legutóbbi választás előtt is felszántotta az országot, szinte minden nagyvárosba elment, hogy erősítse a kormánypárti jelöltek pozícióját. Kár most találgatni, hogy ilyenkor milyen szempontok vezérlik a helység kiválasztásakor. Oda megy e ahol billeg a mérleg vagy a biztos nyerőket biztatja. A pletyka szerint Kriza Ákos felsőbb hozzájárulás nélkül jelentette be az indulását majd ezt a hibát azzal is tetézte, hogy maga választotta ki utódját. Ez kezdetben zavart okozott minden szinten, de mára bebizonyosodott jó döntés volt. Ezt most már Orbán Viktor is megerősítette, s ezzel a látogatásával szurkol Alakszai Zoltánnak.

Visszatérő téma, hogy Alakszai Zoltán lenne a garancia, hogy Miskolc fejlődése töretlen maradjon.  Ha a kormány és a polgármester egy csapatban játszik nagyobb eséllyel pályázhatnak a központi forrásokra. Az elmúlt évek eredményeit latolgatva van benne igazság, de a stadionon és a váron kívül legfeljebb a munkahely teremtésekkel dicsekedhet a leköszönő polgármester. A közbiztonság helyzete, az ezer kamerák városa projekt kívánnivalót hagy maga után. A belváros állapota, az elhanyagolt épületek és az üresen álló lepusztult boltok egy erős gazdára várnak. A martintelepi ipszilon híd belógatása már ismerős. Visszaköszön. A tapolcai strandon álló toronydaruk azt jelzik, hogy csak lesz élményfürdőnk nekünk is. Ám az elöregedő lakosság és a fiatalok elvándorlása megállíthatatlan folyamat és ez ellen nem sokat tehet még az ellenzéki  polgármester jelölt sem.

Orbán Viktor miskolci látogatása végül csak azt jelzi, hogy Miskolc fontos harcállása a kormánypártnak. Nem szívesen adnák át és ennek érdekében minden megtesznek. A belvárosi lakásokat ma is végigjárták az agitátorok és a nyugdíjasokat egy tollal meg csokoládéval ajándékozták meg. Mindkettőn Alakszai Zoltán neve volt olvasható. Végül is Miskolcon nagy párharc várható Veres Pál és Alakszai Zoltán között. Sokak szerint bármelyikük is nyer Miskolc jól jár, mindegyikük elkötelezett a városlakok  érdekének képviseletére.