A szerver után a hangulat is lefagyott – életképek az ITC székházából – Pusztai Laci megúszta

Óriási képtáram van az ilyen önkormányzati, országgyűlési választások éjszakáiról. Nem akarok dicsekedni vele, nem is érdemes, hiszen nem a saját felvételeim. Ezek profi fotók, abból a korból, amikor a mobilt még csak csevegésre használtuk. Például van egy olyan, amelyen egy volt alpolgármester asszony, s volt miniszter szomorúságában, s elkeseredettségében a combjait verdesi.  Közben olyanokat mond, amiket csak 18-asoknak illő karikával idézhetném.

Az utolsó stratégiai utasítás – majd legközelebb
Ne add fel
Ez van – nem kell szeretni
Győzelem esetén kevés lett volna az ülő hely…
Fellépés előtt
Na mi jöhet még
Az általános vélemény – ha Kriza nem lép vagy nem léptetik vissza nincs bukta

Különben életemben most először voltam egy ilyen záró bulin, ahol a jelöltek kiengedik a gőzt. S milyen gyarlók vagyunk, ilyenkor beigazolódik a mondás szeretünk a győztesek oldalán tetszelegni. Amíg a világ él és virágzik a demokrácia ez így is marad. Egyszer lent másszor fenn énekelte Karel Gott is. Ilyenkor jusson eszünkbe semmi se tart örökké. Próbáljuk ennek megfelelő intelligenciával kezelni a győzelmet és a vereséget.

A győztes partiról már csaknem az összes képet elsütöttem. Most kaptam néhányat az ITC székházból is ahol a második helyezettek készültek a pezsgőbontásra. Az ottani meghívottak mesélik, már hét órától komor volt a hangulat. Semmi fotózkodás, a tévések is le voltak fagyva nem tudták kamerázzanak e  vagy már is egy buszmegállóval arrébb kell menniük. Tudom mi járhatott a fejükben- mi lesz holnap?

Egy az ITC-ben az ünneplésre készülő fideszes mesélte, hogy 
 látta az eszakhirnok.com-os Pusztait, akit a színházterem 
ajtajában megpróbált fellökni az egyik volt képviselőnő
 fickója. Verekedés nem történt, mert az újságíró nem eléggé
 elítélhetően el küldte 
a kurva anyába  a férfit, aki aztán elsompolygott.
Csaknem ezzel egy időben Pusztai Laci, ilyet se láttak még 
parolázott Alakszai Zoltánnal. Ez annyira szürreálisra
sikeredett, hogy a szerkesztő önkéntelenül gratulált. A 
polgármesterjelölt válasza az volt - hogy köszöni, mindent
megtett... Úri gesztus.

A lényeg a jelenetet békésen  megúszta a kolléga

A jelenlévők szerint egyébként ez a parti is kulturáltan, de érzékelhető csalódottsággal zajlott. Nagy Réka és Zárug elsők között távozott, a hírek szerint Kriza Ákos, a leköszönő polgármester szűk körű búcsúztatására indultak. S akkor jöjjenek a sokat mondó képek.

Friss hír, egy egyházi gimnáziumban az egyik tanárnő ma reggel közölte a tanulókkal – sajnos a jövőben ne számítsanak semmilyen támogatásra, fejlesztésre. Elárulhatná azt is, hogy ezt az orbitális rémhírt kitől hallotta. Nem hiszem , hogy képes lett volna ezt magától kieszelni….