Valamire csak használhatóak – kié ezek a faházak , s miért hagyják elenyészni – foglalják a közterületet, fizetség nélkül
újságos
Kell nem kell – vége a papír alapú hírközlésnek

Miskolcon, több helyen látok még ilyen újságos pavilont. Emlékezetem szerint nemcsak a Petneházy bérházak előtt, hanem a megyeháza mellett, a Kiliánban és a Győri kapuban is árválkodik egy-egy ilyen bezárt kuckó. Aránylag jól is néznek ki és az állapotuk is elfogadható. Közös jellemzőjük, hogy mind zárva vannak.  Alaposan megváltoztak az olvasási szokásaink, a napilapot házhoz viszik vagy megvesszük a benzinkútnál esetleg az áruházakban. Elmúlt az a békebeli időszak, amikor csak a villanyrendőrnél három sarkon is farkasszemet néztek egymással a hírlapárusok. Vége, vége ennek a világnak. Ma már a gondolatainkat nem ólomba öntjük, nem látja az olvasószerkesztő, a kutya se kontrollálja, kimarad a nyomda és a terjesztés. S máris ez az írás ott lebeg a szemük előtt. Ezzel a technikával cirka 100-200 ember munkáját sikerült likvidálni.

A pavilonok tulajdonosát nem ismerem. Azt se gondolom, hogy ha léteznek, fizetnek e közterület használati díjat az önkormányzatnak, mint az egyébként többi tisztességes vállalkozó.  Az persze mindannyiinkat érdekelne, mi lesz a jövőbeni sorsuk ezeknek. Elenyésznek, vagy esetleg hasznosítják valamilyen más praktikus célra. Feltételezem, hogy a kedves Olvasóknak lehet valami szenzációs ötletük, hogy mivé alakítsák át ezeket az egyébként még jó állapotú csupa fa pavilonokat.