Alakuló közgyűlés , pénteken 17. órától – a hétvégére feláll Miskolc új városvezetése

Kitűzték az új miskolci közgyűlés megalakulásának idejét, november nyolcadikán este öt órától kezdődik a városháza dísztermében. Ismertetik, a helyi önkormányzati választás eredményét majd következik a képviselők és a polgármester eskütétele.

Veres Pál polgármester tesz javaslatot az alpolgármesterek megválasztására és az illetményük megállapítására. Az új alpolgármesterek eskütétele után választják meg az állandó bizottsági tagokat és a tanácsnokokat. Utolsó napirendi pont lesz az új polgármester illetményének és költségtérítésének a megállapítása.

Tulajdonképpen ez lesz a választások záróakkordja. Hétfőtől felállhat az új döntésképes önkormányzat, hogy megbirkózón a hátra maradt problémákkal, ügyekkel, amelyek már egyre kevésbé tűrik a halasztást. A választó polgárok közül sokan úgy gondolták, október 13. után azonnal helyzetbe kerül az új vezetés.

Nos, ez a hivatal átadás átvétel tulajdonképpen sokkal bonyolultabb mechanizmus, mint azt kívülről hisszük. Idáig még nem történt meg a teljes leltár, nem ismeretesek az önkormányzat és a holding tagvállalatainak gazdasági helyzete. Ugyanakkor a miskolciak kellő megértéssel, türelemmel várják az illetékesek nyilatkozatát az önkormányzat és cégeinek a kondíciójáról.

Tehát van még csaknem öt napunk találgatni, tippelni kik lesznek az új alpolgármesterek. Közszájon forog két személy neve, a harmadiké még hétpecsétes titok. Talán ezért is nagy várakozás előzi meg az eseményt.