“Jónak lenni jó” – lélekhangoló gálaest Miskolcon Böjte Csabával

 

A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület és  Miskolci Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala, Böjte Csaba testvér segítségével “Jónak lenni jó” címmel szervezi lélekhangoló jótékonysági gálaestjét.

Az esemény időpontja: 2019. december 2. 18:00, Művészetek Háza

A rendezvény fővédnöke: Veres Pál, Miskolc megyei Jogú Város Polgármestere

A jótékonysági gálaesten fellép a Reményi Ede Kamarazenekar, Kacsenyák-Hircsu Angelika és Szalovszky Viktória, az Avas táncegyüttes, a Szinvavölgyi táncegyüttes, a Tényleg zenekar, a Számadó zenekar, az Árok zenekar és a Csendes Zenekar.

 

A jegy megvásárlása a Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekeit támogatja.

 

Jegyek kaphatók: https://www.jegy.hu/program/lelekhangolo-bojte-csabaval-111218/612784

 

“Nem azért kell jónak lenni, mert megéri, mert megfizetik, vagy megköszönik, de nem is azért, mert az elvetett mag gyökeret ereszt és termést hoz, hanem csak azért mert egyszerűen jó jónak lenni! Sokkal jobb, örömtelibb, tisztább dolog jónak lenni, mint rossznak, hamisnak, képmutatónak! Tetteink gyümölcsét nem mi érleljük meg!  Akárcsak a napfény, mely nem gondolkodik, hanem ragyog és meleget ad, mi se töprengjünk azon, hogy megéri, vagy nem, hanem egyszerűen legyünk jók, mert ez Isten adta szép természetünk! Ha jók vagyunk harmóniában vagyunk önmagunkkal, s ha letérünk erről az útról, akkor elsősorban magunkat sebezzük meg, magunknak okozunk fájdalmat a rosszasággal, a bűnnel!

Más bűne ne hagyjuk, hogy befertőzzön! Ha a társam lámpája kialszik, akkor elég balga vagyok, hogy ha én is kioltom a magam lángját!” –  Szeretettel, Csaba testvér.