Ismét közmeghallgatás követi a miskolci közgyűlést – tavaly szerepelhettem, sok értelme nem volt
városháza

 

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése 2019. december 19-én (csütörtökön) 17.00 órai kezdettel Közmeghallgatást tart.

 

Helyszín: Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Közgyűlési Terem

 

A​ közmeghallgatáson a város polgárai és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű ügyben szólalhatnak fel. Egyedi hatósági ügyekben nem adható szó.

A közmeghallgatás előtt dr. Ignácz Dávid Jegyző Úrhoz a kérés, javaslat írásban is eljuttatható (3525 Miskolc, Városház tér 8.).

A közmeghallgatásra jelentkezni személyesen a Miskolc, Városház tér 8. szám alatt, az önkormányzati ügyintézők irodájában (Jogi és Igazgatási Főosztály, Önkormányzati Igazgatási Osztály, I. udvar II. emelet 2032. iroda) lehet ügyfélfogadási időben, 2019. december 19-én 16.00 óráig.

 

A közmeghallgatás napján, 2019. december 19-én 16.30 órától, a közmeghallgatás megkezdéséig, a helyszínen jelentkezni a felszólalási jegy kitöltésével van lehetőség.

Magam is jelentkeztem már egy közmeghallgatásra a Kriza érában. Akkoriban nagy volt az óvatosság. Előtte kellett jelentkezni, a felszólalás előtt 24 órával írásban. Szintén a jegyző úrhoz címezve a témát és a kérdésemet. Figyelmeztettek a beérkezett kérdések számtól függ, hogy sorra kerülök e. Pontosabban limitálták a felszólalások számát. Szerencsém volt, elég fürge voltam talán másodikként kiállhattam a tisztelt közgyűlés elé. Történt ez tavaly decemberben, s mit tagadjam elég lámpalázas lehettem. Nem úgy mint a válaszadók akiknek volt idejük felkészülni.

Két kérdésem volt, sorjában.  Megkérdeztem a miskolci vízmű igazgatóját, hogy ha 30 ezer csatornafedélnél is több van Miskolcon miként képesek ellenőrizni a biztonságukat. Nem tettem hozzá, hogy előzőleg az unokám egy járdán billegő fedél miatt esett az aknába. A válasz egyszerű volt, olyan sok van, hogy ennyit képtelenek bevizsgálni. Végül az utcánkban az összes aknát felújították , egy kivételével azt amelyet egy nagyobb jármű  bármikor képes kibillenteni ha rámegy.

Után jöttem a húsz forintos kérdésemmel – éppen előttem ült a Miskolci Városi Rendőrkapitány, rápislantva már is elnézését kértem a kíváncsiságomért. Azt szerettem volna megtudni, hogy mennyi tökéletes a miskolci rendészet szakmai ellenőrzése, s ha tényleg a kapitányság felügyeli akkor képesek e tárgyilagosan elfogultság nélkül kivizsgálni az állomány kétes ügyeit.  Akkor még nem tudhattam, hogy a fiúk nemcsak engem bántalmaztak minden jogalap nélkül, nemcsak velem intézkedtek jogszerűtlenül hanem időnként még hajléktalanokat is bántalmaznak.  Igaz időközben már az illető, aki engem is megbilincselt és megrágalmazott  a szerencsétlenekkel szembeni garázdasága miatt már nem dolgozik ott. Táppénzen van, s jut idő arra, hogy keresse az elesetteket és megpróbálja befolyásolni, megfenyegetni őket. Talán ha tavaly decemberben kimerítőbb alaposabb körültekintőbb választ adnak aminek következménye is lehet ez a szörnyűség nem ejtett volna szégyenfoltot az egyébként jól működő rendészeten. Kapcsolni kellett volna.