Miskolc nyerte a legjobb szervező díját a Mobilitási hét kapcsán
bicikliző gyerekekek

 

 

  1. december 16-án rendezték az idei Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap eredményeit összefoglaló rendezvényt az Innovációs és Technológiai Minisztériumban. Az eseményen Dr. Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár adta át a legjobb szervező önkormányzatoknak szóló elismeréseket és a legszorgosabb helyi szervezőknek járó díjakat.

 

Miskolc MJV Önkormányzata lett 2019-ben a “legjobb szervező önkormányzat”, a nyeremény egy kerékpár, amit jótékonysági célra ajánl fel az önkormányzat.

 

 

Miskolc MJV önkormányzata 2019. szeptember 16-22 között rendezte meg az Európai Mobilitási Hét helyi rendezvényeit, amelyek célja a fenntartható városi mobilitás kialakítása, figyelemfelhívás az ésszerű gépjárműhasználatra és a város- és egészségbarát közlekedési módok ösztönzése. Az elismerés nem csak az önkormányzat sikere, hanem a megvalósításban résztvevő és együttműködő 39 helyi intézmény és társadalmi szervezeté is, akik közreműködését, segítségét ezúton is köszönjük.  Közel 100 program valósult meg, amelyeken több  mint 10 000 miskolci vett részt.