Kimazsoláztuk a videót – megvannak a sofőrök –

Az akció pénteken este 20 óra 35 perckor kezdődött. Először egy fehér lestrapált mikrobusz gurult a Fehér Holló bérelt privát parkolójába. Kereste az optimális szöget, a patika bejáratához legközelebbit. A következő kisteherautó, szintén a VW flotta tagja 20 óra 10 percre ért oda. Ahogy a képeket nézegettük egy sofőr hozta a kocsikat, mert végül az útolsóval fél tízre végzett. Mindannyiszor bal sarokban egy fekete Mercedes állt, meg amely a sofőrt elvitte a következő járműért.

 

 

 

A cél mára világos. Mindegy, hogy jogosan vagy jogtalanul blokkolták a gyógyszertár előtti forgalmat. Ilyen provokációt normálisan gondolkodó ember nem szervez meg. Az, hogy most a karácsonyi ünnepek előtt és idején egyetlen hatóság se lépett az ügyben az betudható a nagyfokú óvatosságnak. Az ismeretlen járművek tulajdonosai nyílván kiperelték volna őket, hogy megsérült a járművük. Annyi viszont elvárható lett volna, értesítik a tulajdonosokat, s figyelmeztetik őket, hogy egy nagy forgalmú közegészségügyi intézmény előtt parkolva akadályozzák a konkrét céllal odaálló autókat. Sokkal pitibb ügyekben is megteszik ezt a gesztust. A patika tulajdonosa hiába hívta ki a rendőrséget, semmi eredménye nem volt a bejelentésnek.

Noha a mostani időkben szinte természetes reakció lenne, hogy az ilyen gyanús, ismeretlen járművek nacionáléját lecsekkolják. Hátha terroristák és a kocsikban valamilyen időzített robbanószer lehet. Magam láttam, a fotókon is feltűnt, egy Kalifornai rendszám és egy arab imaolvasó lánc. S a kocsikban heverő kacatok se valami bizalomgerjesztők.

Tihor Attila a patika tulajdonosa többek között a gyógyszerész kamarát is megkeresi, segítségüket kéri az ügyben. Noha tudjuk, hogy kulisszák mögött aligha lehetséges a konkurencia mesterkedése. Egy patikus nem tesz ilyen otromba dolgokat a kollégái ellen.

Tessék a videót alaposan megnézni, három órás felvételből lett kimazsolázva – azok a részek amelyeken a tettesek jól kivehetők azokat a rendőrségnek tartogatjuk. Már csak azért mert közegészségügyi intézmény rendjének , működésének a megzavarása súlyos bűncselekmény. Hivatalból üldözendő még akkor is ha ezt minden rendőr nem tudja.