A tehetetlenség óriási – langyos nyomon is el lehet tévelyegni – egy patika forgalmát büntetlenül meg lehet bénítani

A tehetetlenség óriási erő. Hegyeket képes stabilizálni. Ilyenkor felmerül a kérdés egyáltalán akar e itt valaki rendet teremteni vagy csak mímeli….

 

 

 

Pénteken este, most egy hete úgy fél kilenc tájban betuszkoltak két kocsit a miskolci Fehér Holló előtti bérlet privát parkolóhelyre. Egy fekete kocsiból instruálták a sofőröket, úgy álljanak be, hogy minél jobban bosszantsák az oda parkolni szándékozókat.  Sikerült is.

Egy hét alatt a hatóság nem volt képes kideríteni kik voltak az elkövetők. Noha a két kocsi rendszáma kiolvasható  – PLB 220 és GED 485.  Tehát ha a hatóság akarta volna felhívja a két kocsi gazdáját és megkérdezi tudnak e arról, hogy rossz helyen állnak, s megkéri őket, vigyék el onnan, az ügy már régen felejtős. Ám erre senki nem volt hajlandó. Bár ma este Soltész Attila ügyeletes rendőrtiszt tett egy erre utaló ígéretet. Külön köszönet jár  Füredi Barbarának a városgazda munkatársának aki karácsony másnapján megerősítette, a Fehér Holló tulajdonosa nem tartozik az önkormányzatnak , kifizette a bérelt parkoló számláját. Sőt az a kint látható rendelet is is jó miszerint, ott csak a patikai látogatói állhatnak meg 15 percre.

Mit tudunk a két kocsiról – egyikben van egy kamu Kaliforniai rendszám és néhány arab olvasó lánc. No meg egyéb katyvasz.

A járművek tulajdonosai pedig meglepődnek majd , hogy tettükkel nem egy egyszerű parkolási szabálytalanságot követtek el. Feltehetően szándékosan megzavarták egy fontos, kiemelten fontos közegészségügyi intézmény működését. Az ünnepek idején is ez a patika félszáz ezer  miskolci és környékbeli polgár potenciális  gyógyszerellátásáról gondoskodik. Aki ezt szándékosan akadályozza az súlyos bűncselekményt követ el . Aki felismeri a videón látható elkövetőket jelezheti a rendőrségen is.

 

 

 

Egyébként érdekes az Olvasók reakciója. Sokak mondják törjük be az ablakait, szúrjuk ki a gumijait, húzzuk ki a közútra és akkor a rendőrök majd elviszik. Magam se ellenezném ezeket a radikális lépéseket csak hát tudni kell Tihor Attila patikus, gyógyszerész és nem ketrecharcos. Jámbor ember és akik ismerik ezt a szelídségét kihasználva bosszantják. Persze nem is Őt hanem azt a sok száz miskolcit akik most hiába keresik a parkolót a patika előtt….