Bírócsere menet közben – mint a futballpályán – ki mit tud ?
justitia igazság

Sokszor hallottam már, hogy a turistabuszok sofőrjei menet közben cserélnek helyet. Volt is ebből már baleset.  Ám, hogy egy jó ideje tartó bírósági ügyben a vége felé bírót váltsanak, nem lehet mindennapos.

Komoly emberek is olvassák a portálomat. Ha akad köztük jogász vagy éppen bírósági berkekben járatos politikailag független szakember , kérdezem tőlük, milyen esetekben lehet egy bírósági ügyben bírót cserélni? Például egy csaknem nyolc hónapja tartó büntetőügyben, amelyben már csak az ítélethirdetés következhetett volna, lehet e minden indok nélkül új bírót kijelölni. Kinek van ebbe beleszólása, ki dönthet erről és mennyire logikus egy ilyen intézkedés? Gondolom sok ilyen megeshet máshol is, ám ki tudja, hogy egy év után nem lépik meg ugyanezt. Akár háromszor is.

Például a rendőrségi bizonyítási kísérletet is kétszer rendezték meg, mert  elsőre nem az jött ki amit a rendőrnő megálmodott. Igaz másodszorra sem, de addigra már nem zavarta.

Minden névvel, elérhetőséggel ellátott hozzászólást örömmel fogadok – akár privátban is – info@szantograf.hu. T: 20 2192391