A sértett könnyelműségét kihasználva indult autózni- vádemelés
Hódmezõvásárhely, 1993. március 4. Folyik a munka a Puli Kft autógyárában, ahol a kétszemélyes városi autót, a Pulit szerelik össze Magyarországon egyedülálló gyártóként. MTI Fotó: Németh György

 

 

 

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt egy 20 éves körömi férfival szemben.

 

A vádlott 2019. július  24.-én délután, Köröm település egyik utcájában figyelt fel arra, hogy egy helyi férfi az autóját egy lakóház előtt leparkolva úgy hagyta hátra, hogy a gépkocsit nem zárta le. A vádlott megvárta míg a sértett eltávolodott az autójától, majd odament és beült a kocsiba. Ekkor vette észre, hogy a járműben az indítókulcsot is benne hagyta a sértett, így az autót beindította és elhajtott.

A vádlott – aki gépjárművezetői engedéllyel nem rendelkezik – a  jogtalanul használt gépkocsival  Sajóörös, Sajószöged és Muhi települések környékén közlekedett, végül visszatért Körömbe, ahol a rendőrök megállították,  intézkedés alá vonták, majd előállították.

 

A vádlott terhére rótt bűncselekmény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.