Veres Pál polgármester  – mértékletességre kéri a piaci kereskedőket is – csak a fogysztóvédelem küzdhet az árdrágítók ellen

 

Több jelzés is érkezett Miskolc MJV Önkormányzatához, hogy a koronavírus-járvány miatt a kereskedők megemelik az élelmiszerek árát. A panaszosok azt kérik az önkormányzattól, ezt valamilyen módon szabályozza le. Ez azonban nem önkormányzati hatáskör, ebben a témában nincs intézkedési jogköre egy város-, egy település vezetőjének sem. A vásárlók panasszal, bejelentéssel a kormányhivatal fogyasztóvédelmi hatóságához fordulhatnak .

Veres Pál Miskolc MJV polgármestere azonban felhívja a kereskedők, árusok figyelmét a mértékletességre. Arra kéri őket, a mostani veszélyhelyzetben legyenek tekintettel vásárlóik nehéz helyzetére, az indokoltnál nagyobb árakat ne szabjanak az alapvető élelmiszerek esetében.

A polgármester ellenben azt is látja, hogy a kereskedők, eladók nap mint nap, sokszor saját egészségüket is veszélyeztetve igyekeznek ellátni élelmiszerrel a vásárlókat. Éppen ezért minden olyan munkavállalónak szeretne köszönetet mondani, aki most ebben a veszélyhelyzetben helytáll a szolgáltatási szektorban.