Hívja a Calypsot – már is teríthet, otthonába viszík amit megkívánt – karanténos kaja inyenceknek – ha kell a taxisok bevásárolnak

Lám nemcsak egyedül olvasom a portálomat.

Az utcánk elejéről kérdezték, Miskolcon miért nem szervezik meg a boltok a házhozszállítást. Nos, nem én lennék az illetékes elvtárs, de eleget sürgök-forgok a témában, s javasoltam – a Best of taxit és a Helló Taxis társaságot. Ők már napok óta bővítették a profiljukat ezzel a szolgáltatással.

Tapasztalatból mondom, megbízható pontosággal jönnek, mennek teszik a dolgukat, s szerény áron. A mostani helyzetben akár hosszú távon is meg lehet velük állapodni, mindenképpen érdemes kiválasztani azt a pilótát ,aki helyettünk folyamatosan járja az üzleteket.

Az is szóba került, hogy az Unió Coop elsők között rendezkedett be a kiszállításra, őket követte a Tesco és újabban az Auchan is beszáll a versenybe.

Ha valaki kétségbe vonta idáig, hogy mit keresnek a katonatisztek ezeknek a nagy élelmiszerláncoknak az operatív vezetésében, akkor most magától is rájöhet az okára. Hiába, van olyan időszak amikor elkel a kincstári logika, a fegyelmezett árubeszerzés, a logisztika megszervezése. Egy apróság, hogy ha kell még  a katonai teherautók is bevethetők a szállításba.

Akit érdekel, elárulom, vasárnaponként  a Calypso konyháját részesítjük előnyben. Családostúl.

Ezt most lassan egy hónapja nélkülöznünk kell, hiányzik az ottani pincérek, a személyzet készséges, udvarias kiszolgálása.

Na, de azért vannak a jó barátok, hogy ilyenkor segítsenek. Ajánlom mindenkinek , ha a Calypso séfjének a főztje kellene, ne nélkülözze a luxust.

A fenti lenti telefonszámokon megrendelve bármit gyorsan házhozszállítanak. Ne feledjük étkezési melegen hőtartó dobozokban. A konyhában rakják bele a ládába, s a szállító segítsége nélkül, magunk vehetjük ki a zsákmányt.Hogy mondjam, a mai húslevesük nem olyan volt mint, amilyet a főutcai teraszon kanalazunk.  Ugyanaz volt, ugyanolyan finoman küldték, de barátok között jobban esik minden falat.

Most például nem tudtuk, ott helyben húzni, ugratni egymást Dicsuk Pali barátommal.  Úgy mint szoktuk. Kiváló volt a vegyes körettel küldött csirkemell, a hagymás rostélyos, a specialitásuk a magyaros szűzérme is fenségesnek bizonyult.

S ott helyben még egy fél adag sztrapacskát is rendeltem volna. Sok töpörtyűvel.

Tehát ha most olvas, jegyezze meg a telefonszámokat, s rendeljen. A vonal végén a séf már is porcióz, a futár pedig járó motorral startra készen áll, hogy tálalhassa az ebédjét az otthonába.

Jó lenne tudni, melyek azok az éttermek, amelyek ennyire rugalmasan álltak át a válsághelyzetben.  Közzéteszem az étlapjukat is, elvégre mindennap a kaviár se jó, pezsgővel. Rá unnunk….