Szívattak volna a vodánál – csak közjegyző által készített meghatalmást fogadnak el – skótok a telefontársaságok – viszont a válság legnagyobb nyertesei

Jó volt olvasni, hogy számos közismert személyiség, politikus, tehetős vállalkozó nagyösszegű adománnyal járult hozzá a járványhelyzet elhárításához,  az egészségügyben dolgozók támogatásához.  Varga Judit  miniszterasszony elsők között a sajátjából ajánlott fel félmilliót. Tihor Attila doktor a Fehér Holló tulajdonosa öt milliót fizetett az önkormányzatnak.  Galambos Lajos zenész egy panzióját ajánlotta fela védekezésben dolgozóknak, teljes ellátással. Örömmel olvasom, hogy ebben a világot beborító bajban  sokan , s egyre többen gondolják, maguk is hozzájárulhatnak a rászorulók megsegítéséhez.

Hiányolom viszont, hogy a nagy telefonostársaságok, amelyek a jelenlegi állapotunkban a válság  legnagyobb vámszedői, nyertesei semmilyen kedvezményt nem adnak senkinek.  Lehet, hogy nem vagyok elég tájékozott, de nem hallottam a felajánlásukról. Megeshet, hogy szerénységből nem verik dobra a gavallériájukat, akkor viszont mélységesen elnézésüket kérem a leírtak miatt.

Ez a furcsaság a héten jutott az eszembe, amikor volt szerencsém meggyöződni a vodafone nevezetű multitársaság közömbös és bűrokratikus ügyintézéséről. Mivel nem akarom elhagyni a karantént, gondoltam magam helyet delegálok valakit a boltba.  Ez viszont csak közjegyző által kiállított meghatalmazással lehetséges. Ennek az ára minimum 45 ezer forint, s ugye oda is el kellene menni.

Tehát, ha az önkéntes számüzetésemből kiszabadulok, élve első utam a boltjukba vezet.  Fájdalmas procedura, de jóleső bosszú – minden mobilunkat átviszem a Telekomhoz.

Közjegyző nélkül. Csak azért is.