Kevés a teszt anyag – kötelező lesz a maszk viselése Izraelben – nem bírtak a dühöngő fiatalokkal akiket karanténba szállítottak

Az elmúlt 24 órában 306 új esettel 9404-re emelkedett a koronavírussal diagnosztizált izraeliek száma.

147 beteg állapota súlyos, 122 közülük lélegeztetőn van. 199 személy állapota közepesen súlyos, míg a túlnyomó többség enyhe tüneteket tapasztal.

A felépültek száma 801, az elhunytaké 71. A vírus legfiatalabb áldozata, egy 37 éves férfi kedden halt meg.

Az egészségügyi tisztviselők úgy vélik, Izrael nem fogja tudni teljesíteni a napi 10 000 teszt elvégzésére irányuló célt a kulcsfontosságú reagens hiánya miatt.

Számomra ez a kép a csúcs – egy zsidó és egy muszlim mentős együtt szolgál. Imaidőben megállnak és a maguk hite szerint imádkoznak. Drága Istenem , ha ilyen emberekből sok lenne a világon , a fejünk se fájna. Talán még a virus is elkerülne minket. Tessék megjegyezni ezt a képet.

A 12-es csatorna azt állította, hogy a kedden elvégzett tesztek száma 2000 alatt volt. Múlt héten napi 6-8000 tesztet csináltak.

Dél-Koreából több tízezer tesztkészlet érkezik szerdán, ezek azonban csak néhány napra elegendőek.

A hadsereg hétfő este este karanténba helyezett 20 szélsőjobboldali aktivistát egy sátorban Júdea és Szamária egyik elhagyatott magaslatán, megsértve a kormány koronavírus-irányelveit, amelyek előírják, hogy a megerősített fertőzöttekkel kapcsolatba lépőknek önként karanténba kell vonulniuk.

A lépést megelőzően a szélsőséges fiatalok megrongáltak egy autóbuszt, amely egy déli karantén hostelbe szállította őket

Beágyazott videó

A Givat Ronen előörs lakosait eredetileg egy jeruzsálemi hotelbe szállították hétfő reggel, miután egyik társuk tesztje pozitív lett a koronavírusra, ezzel karanténba kényszerítve a 20 fiatalt és Nadav Padan vezérőrnagyot, a Központi Parancsnokság vezetőjét.

Amikor a csoport megérkezett az állam által üzemeltetett hotelbe, közölték velük, hogy mindegyikük külön szobában fog lakni, a többi vendéghez hasonlóan, amit ők elutasítottak. Így a rendőrség úgy döntött, hogy egy másik helyen szállásolja el őket délen.

A fiatalok erre megrongálták az őket szállító buszt, betörték az ablakokat. Többen közülük meglógtak, de a határrendészetnek sikerült elkapni őket.

A rendőrség vizsgálatot indított a vandalizmus miatt.

A fiatalokat végül egy rögtönzött karanténban helyezték Metzoke Dragotban, a Holt-tenger közelé

Kép megtekintése a Twitteren

Benjamin Netanjahu ügyvivő miniszterelnök kedd este a hagyományos ünnep előtti pohárköszöntőt egy videokonferencia keretében tartotta meg a biztonsági intézmények vezetőivel.

 

Beágyazott videó

“Együtt folytatjuk az államunk és Izrael biztonságának felügyeletét. Boldog ünnepet!” mondta Netanjahu.

Tel Aviv városa kedden a rendőrök előtt tisztelgett.

A kabinet kedden jóváhagyta a módosított országos zárlatra valamint a széder esti kijárási tilalomra vonatkozó rendeletet, melynek célja a koronavírus terjedésének megfékezése Pészach idején.

A zárlat kedden este 7-órától péntek reggel 6 óráig lesz érvényben, megtiltva a lakosságnak a városok közötti, valamint a körzetekre felosztott Jeruzsálem területei közötti utazást.

A kijárási tilalom szerdán délután 3 órától csütörtök reggel 7 óráig lesz érvényben, a polgárok 100 méternél távolabb nem merészkedhetnek otthonuktól.

A szupermarketek a kijárási tilalomig nyitva maradnak.

A tömegközlekedés kedd este 8-tól vasárnap reggel 8 óráig szünetel.

Az Egészségügyi Minisztérium főigazgatója szerint április 12-től (vasárnap) kezdve kötelező lesz minden izraelinek maszkot hordani.