Nyugodtan fogyasztható a miskolci csapvíz -Nyíri László  a cég igazgatója: a klór hatására a virus elveszti a fertözőképességét

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is megfelelő minőségű, és nyugodtan fogyasztható a miskolci csapvíz, annak megfelelősége folyamatosan ellenőrzött.

Az ivóvíz-szolgáltatás, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás jelenleg is folyamatos, a szolgáltatás biztonsága folyamatosan fenntartott.
A víziközmű-hálózat kiemelt jelentőségű infrastruktúrának minősül, a közegészségügyben kulcsszerepet tölt be, folyamatos rendelkezésre állása a személyi higiénia fenntartásának alapvető feltétele.
A MIVÍZ Kft. szigorú kritériumok alapján, a vonatkozó jogszabályi előírások szerint, folyamatosan ellenőrzi a szolgáltatott, hálózatba bocsátott ivóvizet, és szükség esetén azonnal intézkedik.
Sokakban felmerül a kérdés, hogy a koronavírus képes-e az ivóvízzel terjedni. A WHO, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ koronavírussal kapcsolatos tájékoztatója is hangsúlyozza, hogy a koronavírus az ivóvíz fertőtlenítésére használt klór hatására azonnal elveszíti fertőző képességét, és a klór elpusztítja a vírust. Mindezeknek köszönhetően a tiszta, kezelt ivóvíz fogyasztása biztonságos, a vírus nem képes bejutni az ellátórendszerbe, és nem képes életben maradni az ivóvízben.
Tekintettel a kialakult rendkívüli járványhelyzetre a MIVÍZ Kft. elkészítette és életbe léptette a Rendkívüli Járványhelyzet Kezelési Tervét. A MIVÍZ Kft. vezetése és minden munkavállalója azon dolgozik jelenleg is, hogy szolgáltatásuk folyamatos és biztonságos legyen az elkövetkező időszakban.