Megszűrik az OTP munkatársait – a pénznek nincs szaga , de hordozhatja a vírust – ez lesz a legbiztonságosabb bank

 Engem egyáltalán nem lep meg az alábbi hír.  A múlt héten ugyanis nem tudtam elkerülni, hogy bemenjek a miskolci erődítményszerű bankba. Szuper módon már a bejárat előtt a nyitáskor szétválogattak minket – ügyintézésre jobbra, pénzkivételre balra kellett , egymás után két méteres távolságban libasorba állni. Bent az ügyintéző hölgy maszkban és egy sebtében felhúzott plexi fal mögött várt. Egyszerre csak annyian voltunk a légkondicionált  fogadótérben , amennyien sorra kerülhetünk. A székek felborogatva, tehát most nem lehetett leülni, óvatósságból még az ügyfélfogadó székre se huppantam le. Állva is ment. S engedélyt kaptam, hogy a nálam lévő alkholos dezodorral minden átvett bankót lefújhassak. Nem nevettek ki. Az ügyfelek által használt tollat azonnal setrilizálják.

Így természetesnek tartom, hogy az OTP  – teheti is , miért is ne – minden alkalmazottját a cég költségén megszűrje. Csak gratulálni lehet ehhez. Ez a gesztus gondolom a munkatársaknak is tetszik, de még az ügyfelek bizalmát is növelheti ez a lépés.

 

Több banki forrásból is úgy értesült a Forbes.hu, hogy az OTP Bank az összes, fiókban dolgozó alkalmazottját saját költségére kötelezően leteszteli koronavírusra, és már több pozitív teszteredmény is született.

A bank a tesztelést megerősítette, a fertőzöttekkel kapcsolatban azonban azt válaszolták, hogy sem most, sem később nem adnak majd tájékoztatást.

Annyit hozzátettek, hogy esetleges pozitív eredmény esetén a tesztelést végző laboratórium a Tisztiorvosi Szolgálatot azonnal tájékoztatja, ők teszik meg az ilyenkor szükséges intézkedéseket.

A bank közlése szerint az elmúlt hetekben több megelőző intézkedést is tettek a járvány terjedésének megfékezése, az ügyfelek és a munkatársak védelme érdekében. Külön protokoll lépett életbe az ügyfélkezelésre és a munkarendre, védőfelszerelést kaptak a fióki munkatársak, plexi falat szereltettek fel a fertőzésveszély csökkentése érdekében.

Az egyik védintézkedés pedig az, hogy

a fokozott kockázatnak kitett munkatársak számára koronavírus-tesztet biztosítanak, az intézkedés célja, hogy időben kiszűrhetők legyenek a további fertőzések.