Tájékoztatás az anyakönyvi ügyintézés rendjéről – vészhelyzetben is lehet házasodni, de ajánlatosabb a lakóhelyükön
esküvői

 

 

 

A veszélyhelyzet kihirdetésével összefüggő Kormányrendeletekben foglaltakra figyelemmel Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában az anyakönyvi ügyintézés során az alábbiakat kérjük figyelembe venni:

 

Az anyakönyvi ügyek intézése céljából személyesen megjelenő ügyfeleinket kizárólag abban az esetben tudjuk fogadni, ha előzetesen egyeztetett időpontban érkeznek a Miskolc, Városház tér 8. szám alatti ügyfélszolgálatunkra.

 

Időpont foglalás a 46/512-700 -as telefonszámon lehetséges.

 

A házasulandók figyelmét külön is fel szeretnénk hívni arra, hogy házasságkötési szándékot ugyan bármely anyakönyvvezetőnél be lehet bejelenteni, ugyanakkor a veszélyhelyzetben meghozott intézkedések hatásfokát csökkenti, ha a házasságkötési szándék bejelentésére és ezzel a házasságkötésre nem a lakóhelyükön vagy ahhoz legközelebb eső településen kerül sor.

 

Az esküvők a házasulandókkal korábban egyeztetett időpontokban a Városháza házasságkötő termében kerülnek megtartásra.  Kérjük, hogy a szertartáson a kijárási korlátozásról szóló 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet szabályait betartva, szűk családi körben vegyenek részt.

 

A személyes megjelenést igénylő teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatok felvételére ugyancsak előzetesen egyeztetett időpontban kerülhet sor.

 

Egyéb anyakönyvi ügyekben kérjük, hogy személyes megjelenés előtt tájékozódjanak a 46/512-700-as telefonszámon.

 

https://www.miskolc.hu/aktualis/tajekoztatas-az-anyakonyvi-ugyintezes-rendjerol