Postai úton kapják meg a miskolci családok a védőmaszkokat az önkormányzattól – etikusabb, ha plusz egy millióért postázzák – különös hozzáállás az ellenzék részéről

 

 

 

 

 

Veres Pál polgármester úgy döntött, hogy a lakosságnak szánt mosható, többször is használható maszkokat – a korábbi szándékkal ellentétben – postai úton juttatja el az önkormányzat a miskolci háztartásokba.

 

 

 

A polgármester szándéka eredetileg az volt, hogy költségtakarékossági okokból, az önkormányzati képviselők kézbesítsék a maszkokat a körzetükben élők számára, azonban a Fidesz képviselői nem vállalták ezt a feladatot.

 

 

 

Veres Pál tudomásul vette az ellenzéki képviselők távolmaradását, és a postai kézbesítés mellett döntött, mivel nem tartotta volna etikusnak, ha csak egy frakció képviselői juttatták volna el a maszkokat a lakossághoz, valamint biztos kézben akarta tudni az ellenzéki képviselőt választó körzetekben élők maszkokkal való ellátását.

 

 

 

A kényszerű postai terjesztés közel egymillió forintos többletköltséget okoz az önkormányzatnak.

 

 

 

Miskolc város vezetése értetlenül áll az ellenzéki képviselők távolmaradása előtt, hiszen korábban már kaptak a fideszes önkormányzati képviselők az önkormányzattól maszkokat, amit akkor maguk osztottak ki.

 

 

 

Az önkormányzat nem először gondoskodik az ellátásról. Első körben saját dolgozóit, a háziorvosi rendelőket, az idősellátásban dolgozókat, a MESZEGYI munkatársait, a holding dolgozóit látta el védőfelszereléssel, majd ahogyan beszerzési források engedték tágította az ellátottak körét.

 

 

 

Lehetővé vált a minden háztartást elérő program beindítása, ráadásul nem egyszerű, eldobható sebészi maszkokkal, hanem többször is használható, mosható, tartós textilmaszkokkal. Az első szállítmány megérkezett az önkormányzathoz, rövidesen megkezdődik a kézbesítés.

 

 

 

Az önkormányzat mindemellett egy újabb körben gondoskodik a háziorvosokról, hiszen a legmagasabb minőséget képviselő FFP3-as maszkokat juttat a háziorvosoknak.