Veres Pál levélben kérte a miskolci üzletek vezetőitől, tegyék biztonságosabbá a vásárlást

 

 

Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere levélben kérte a miskolci bevásárlóközpontok vezetőit, hogy fontolják meg esetleges szigorítások bevezetését a miskolciak egészségének megőrzése és a járvány terjedésének lassítása érdekében. A polgármester úgy fogalmazott, nehéz időkben nehéz döntéseket kell hozni, különösen akkor, ha ezzel másokat meg tudunk óvni.

 

Veres Pál azt kérte, hogy a bevásárlóközpontok, nagyobb üzletek vezetői mérlegeljék, hogyan lehetne még biztonságosabbá tenni a vásárlást, és az eddigieknél is jobban odafigyelni a dolgozók, vásárlók egészségének megóvására. Hogyan lehetne mindannyiunk érdekében betartani és betartatni az ajánlott 1,5-2 méteres távolságot a vásárlók, dolgozók között, csökkenteni az egyszerre az eladótérben tartózkodók létszámát, és védőeszközökkel segíteni a vevőket és a munkavállalókat egyaránt.

 

A polgármester azt is felvetette, hogy tekintettel a megbetegedések számának növekedésére, érdemes lehet akár az üzletek nyitvatartási idejét is módosítani, korlátozni.

 

Veres Pál levelében hangsúlyozta: mindannyiunk érdeke, hogy lassítsuk a járvány terjedését, hiszen jelenleg ez az egyetlen hatásosnak tekinthető módja annak, hogy megóvjuk szeretteink, barátaink és mindannyiunk egészségét.